Promovarea culturii gastronomice - masterclassuri și campionate gastronomice
Noi, METRO, suntem un partener de încredere pentru industria HoReCa și susținem dezvoltarea culturii gastronomice, contribuind la îmbunătățirea ei prin diverse proiecte sau programe dedicate. Iată de ce, lansăm mai multe evenimente pentru acest sector, alături de partenerii noștri: Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante (CSFPCHR), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED).
Începând cu 25 iunie 2021, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa” se desfășoară masterclass-uri cu bucătari-șefi renumiți, care au fost special concepute pentru profesorii care instruiesc viitorii bucătari – cadrele didactice din instituțiile de învățământ profesional cu profil tehnic și cu programe în domeniul alimentației publice și gastronomiei, iar în anual are loc Campionatul Gastronomic pentru Juniori.
Masterclass cu Traian Stoianov
17 participanți din toată țara au experimentat rețete din bucătăria germană cu chef-ului Traian Stoianov. Profesorii au împărțit experiența unică cu viitorii bucătari din instituțiile în care activează.
17 profesori din învățământul tehnic din țară au aflat secretle din bucătăria chef-ului Denis Seriojnicov, în cadrul celui de-al doilea masterclass dedicat domeniului gastronomic.
Profesorii din învățământul tehnic au descoperit noi combinații savuroase, dar și tehnici de lucru moderne în cadrul unui masterclass, susținut de chef-ul Alexandr Remezov.
18 profesori din învățământul tehnic din țară s-au întrunit la un atelier gastronomic și au pregătit câteva rețete vechi, din strămoși, prin utilizarea unor ingrediente noi, în combinații moderne.
Campionatul Gastronomic pentru Juniori ediția a 6-a
Meseriile din domeniul culinar solicită formare continuă. Iată de ce, METRO le-a oferit juniorilor participanți la campionat accesul la module de învățare dezvoltate de companie pentru angajații săi.
16 profesori din 14 școli profesional tehnice în domeniul alimentației publi-ce și gastronomiei, au participat la un masterclass organizat de către compania METRO.
În cadrul unui master-class gastronomic, mai mulți profesori din învățământul tehnic din Moldova au învățat cum să îmbine rețetele moderne și ingredientele tradiționale, pentru a obține bucate delicioase.
Pentru profesorii care participă la aceste master-classuri, instruirile reprezintă o creștere profesională. În cele câteva ore petrecute împreună, se bucură de o experiență frumoasă și plăcută.
Pentru o zi, 18 profesori, din diferite instituții de învățământ tehnic din întreaga țară și-au ocupat locurile în bănci, devenind elevi la cel mai interesant și util atelier gastronomic.
Campionatul Gastronomic pentru Juniori ediția a 7-a
Cu sufletul aprins, șorțurile la patru ace și instrumentele pregătite să facă magie, tinerii din 17 școli profesionale au pășit cu zâmbete și emoții în arena Campionatului Gastronomic pentru Juniori.
Evenimentul a oferit o oportunitate deosebită pentru 20 de profesori din învățământul tehnic, specializat în pregătirea bucătarilor, de a-și îmbogăți cunoștințele și a descoperi secretele bucatăriei asiatice.
Sub îndrumarea bucătarului-șef Marcel Cristenco, Brand Chef la Casa Rinaldi, participanții au călătorit prin tradițiile culinare festive, aducând în prim-plan influențe italiene și experiența sa la Roma.
Campionatul Gastronomic pentru Juniori ediția a 7-a
Anul acesta, evenimentul a adunat 18 școli profesionale din întreaga țară, fiecare prezentându-și cei mai promițători elevi într-o serie de probe de concurs.