Masterclass cu Bucătar-șef Evgeniy Ziper

Masterclass-ul cu Chef Bucătar Evgeniy Ziper a fost o experiență nemaipomenită. Maestrul culinar a captivat atenția profesorilor prezenți, dezvăluind secretele bucătăriei asiatice și aducând în prim-plan noi combinații de arome și tehnici de gătit moderne.
Evenimentul a oferit o oportunitate deosebită pentru 20 de profesori din învățământul tehnic, specializat în pregătirea bucătarilor, de a-și îmbogăți cunoștințele și a descoperi secretele bucatăriei asiatice.

Masterclass cu Evgheniy Ziper
f

"Este al 9-lea mastrclass care îl facem noi împreună cu profesorii din școlile profesionale din țară. Tema de astăzi este bucătăria asiatică, am invitat un bucătar care este profesionist in ceea ce face. Tema a fost solicitată de către profesori, De fiecare dată, în urma acestor mastreclass-uri noi întrebăm ce și-ar dori să descopere.
Nu ne oprim aici, proiectul va continua și anul următor, continuam să facem lucruri bune, vom reveni și cu alte teme."

Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți, METRO Moldova

Galeria evenimentului

Masterclass cu Evgheniy Ziper
Masterclass cu Evgheniy Ziper
Masterclass cu Evgheniy Ziper

Când m-au sunat imediat am spus da

Mai mulți profesori din învățământul tehnic din Moldova care pregătesc bucătari, au învățat noi tehnologii de gătit din bucătaria asiatică în cadrul masterclass-ului culinar, care s-a desfășurat pe data de 27 septembrie, în laboratorul gastronomic al Colegiului de Comerț ASEM. În rol de maestru culinar a fost invitat Evgeniy Ziper, fost bucătar sef la multe restaurante din Ucraina, la moment bucătar sef la restaurantul “Mangal”, ”Blue River” și “Cinar iar secretele chef-ului, profesorii urmează să le împărtășească cu tinerii care se pregătesc să devină bucătari. Atelierul a fost susținut de METRO – un partener de încredere în pregătirea specialiștilor în domeniul HoReCa și promovarea culturii gastronomice.

Masterclass cu Evgheniy Ziper

Evgheniy Ziper , bucătar-șef

"Când m-au sunat imediat am spus da. Profesorii sunt primii care pregătesc bucătari în domeniul HoReCa, care ajung să lucreze în restaurantele noastre. Este o investiție de durată. De fapt eu sunt un amator al bucătăriei asiatice, mereu a fost în preferințele mele personale. Mâncarea asiatica este ușor de preparat, accentul principal este sosul și gustul umami, adică dulce-acrișor, sărat, iute, toate împreună creează o explozie de gusturi. În viitor posibil ca cineva dintre elevii acestor școli, care vor primi cunoștințele de la profesorii acestui masterclass va veni să muncească cu mine"

CE SPUN PARTICIPANȚII LA MASTERCLASS

Profesorii din învățământul tehnic au descoperit noi combinații savuroase, dar și tehnici de lucru moderne în cadrul unui masterclass, susținut de chef-ul Alexandr Remezov. Aceștia vor transmite practicile însușite viitorilor bucătari. Atelierul a fost susținut de METRO – un partener de încredere în pregătirea specialiștilor în domeniul HoReCa și promovarea culturii gastronomice.

Svetlana Șahmuradean, școala profesională, s. Ciumai, r. Taraclia

Este prima dată când particip la un astfel de masterclass, sunt foarte mulțumită. Mi-aș dori ca aceste lecții practice să fie și mai multe. Noi ca și profesori mereu învățăm și practicăm lucruri noi. Consider ca este important să cunoști atât bucătăria tradițională cât și cea internaționala. Un mare mulțumesc și ne dorim pe viitor să mai avem ocazia de a participa la astfel de masterclass-uri.

Serghei Scripnic, CESPA, or. Bălți

S-a lucrat foarte bine, a fost foarte comod. Am înțeles care este gustul picant al bucătăriei asiatice. Vreau să spun și un mare mulțumesc companiei METRO pentru organizare, sponsorizare și susținerea cadrelor didactice și a elevilor. Datorită lor noi, cadrele didactice, putem învăța ceva nou și putem reda această informație studenților noștri. Sunt pentru prima dată în acest proiect organizat de METRO și am avut o plăcere deosebită și desigur aș mai vrea să mai vin ca să particip la astfel de mastreclass-uri.

Natalia Belciug, Școala profesională, com.Alexandreni, r. Sângerei

Mi s-a părut foarte interesant. Am încercat gusturi noi din bucătăria asiatică. Bucătarul a fost foarte organizat. Cand mă voi întroarce la școală cred că vom organiza un astfel de masterclass.

Suntem mândri căci cunoștințele dobândite în cadrul acestui Masterclass vor fi transmise mai departe viitorilor bucătari. Invitatul nostru iscusit este specializat și în bucătăria asiatică, de aceea l-am invitat să ne arate ce știe el cel mai bine.
În cadrul proiectului nostru, avem drept scop susținerea sectorului HoReCa, instruirea viitorilor bucătari și promovarea culturii gastronomice.

INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează