Masterclass cu bucătar-șef  alexandr julavschi

Pentru o zi, 18 profesori, din diferite instituții de învățământ tehnic din întreaga țară și-au ocupat locurile în bănci, devenind elevi la cel mai interesant și util atelier gastronomic. Master-classul s-a desfășurat pe data de 5 aprilie, în laboratorul gastronomic al Colegiului de Comerț ASEM, alături de Alexandr Julavschi, bucătar-șef la Chateau Cojusna. Din meniu n-au lipsit rețetele și tehnicile bucătăriilor internaționale, gastronomia franceză și italiană făcând masă bună cu produsele locale, moldovenești.

Masterclass METRO cu Alexandr Julavschi
f

METRO MOLDOVA ORGANIZEAZĂ O SERIE DE EVENIMENTE PENTRU A SUSȚINE DOMENIUL HORECA. SCOPUL ACESTORA ESTE DE A EDUCA ȘI DE A PROMOVA CULTURA GASTRONOMICĂ ÎN RÂNDUL CADRELOR DIDACTICE CARE PREGĂTESC VIITORI BUCĂTARI. LA FIECARE MASTERCLASS AVEM CÂTE UN BUCĂTAR NOU ȘI PARTICIPĂ TOATE ȘCOLILE DIN ȚARĂ CARE PREGĂTESC BUCĂTARI. Am avut aici arome deosebite care ne-au încântat prin magie, făcute de Alexandr Julavschi care a fost bucătarul-șef invitat astăzi la noi. Încercăm să cumulăm meniul cu curriculum de învățământ, ca ceea ce află sau fac profesorii la aceste masterclass-uri să reușească să transmită copiilor în clasele practice

Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți Metro

Galeria evenimentului

Masterclass METRO cu Alexandr Julavschi
Masterclass cu Alexandr Julavschi
Masterclass METRO cu Alexandr Julavschi

Cel mai important eveniment la bucătăria noastră este dragostea.

Astăzi au fost prezente bucătăria franțuzească, italienească, un pic de chimie – din toate bucătăriile lumii câte puțin.
S-au pregătit carpaccio din rosii cu jeleu din roșii albe și brânză afumată; șalău cu sparanghel sos borș și pământ decorativ din măsline; miel înabușit cu piure din țelină cu sos de vin roșu și la desert tartă din mere cu semifreddo din vișină.
Rețetele sunt deosebite, necesită niște ingrediente și preparate deosebite si asta este o mare provocare ca să reusim să punem la dispoziție tot ceea de ce au nevoie bucătarii în aceste masterclass-uri.

Masterclass METRO cu Alexandr Julavschi

Bucătar-Șef Alexandr Julavschi

"Cel mai important eveniment la bucătăria noastră este dragostea. Vreau să mă împart cu experiența, consider că așa este corect. Mai ales că acești oameni învață viitorii bucătari. Datorită lor și eu am devenit bucătar, și consider că sunt obligat să mă împart cu aceste cunoștințe pe care le posed."

Ce spun participanții la masterclass

Participanții au rămas impresionați de cele învățate și au dat asigurări că vor transmite mai departe cele aflate și elevilor lor.

Ana Furculiță, CESPA

Este o experiență foarte bună, un bucătar șef foarte iscusit, care are în spate experiență și astăzi ne-a învățat niște lucruri destul de interesante, noi putem să ne îmbogățim cunoștințele dar și abilitățile pentru a fi transmise mai departe viitorilor bucătari.

Cristina Ciumaș, Școala profesională nr 2

Am văzut multe tehnici pe care le cunoșteam însă acum le-am văzut în practică mai aproape. Pentru mine e foarte important ca să dau copiilor informație actuală, nu ceea ce era pe timpuri, adică ce învățam cândva din rețetar. Eu sunt pentru prima dată la așa experiență, am avut așteptări mari și s-au întrecut așteptările pe care le-am avut. Învățăm lucruri noi, cu cât mergem studiem și studiem. Bucătăria nu stă pe loc, evoluează în fiecare zi.

Corina Botnari, Școala profesională Leova

Pentru noi ca maiștri sunt foarte binevenite aceste masterclass-uri deoarece aflăm multe lucruri noi

METRO continuă să investească în cadre didactice, în învățământ, în cultură încercând să schimbe comunitatea prin tot ceea ce face.
INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează