Masterclass cu bucătar-șef alexandr julavschi
Pentru o zi, 18 profesori, din diferite instituții de învățământ tehnic din întreaga țară și-au ocupat locurile în bănci, devenind elevi la cel mai interesant și util atelier gastronomic. Master-classul s-a desfășurat pe data de 5 aprilie, în laboratorul gastronomic al Colegiului de Comerț ASEM, alături de Alexandr Julavschi, bucătar-șef la Chateau Cojusna. Din meniu n-au lipsit rețetele și tehnicile bucătăriilor internaționale, gastronomia franceză și italiană făcând masă bună cu produsele locale, moldovenești.
METRO MOLDOVA ORGANIZEAZĂ O SERIE DE EVENIMENTE PENTRU A SUSȚINE DOMENIUL HORECA. SCOPUL ACESTORA ESTE DE A EDUCA ȘI DE A PROMOVA CULTURA GASTRONOMICĂ ÎN RÂNDUL CADRELOR DIDACTICE CARE PREGĂTESC VIITORI BUCĂTARI. LA FIECARE MASTERCLASS AVEM CÂTE UN BUCĂTAR NOU ȘI PARTICIPĂ TOATE ȘCOLILE DIN ȚARĂ CARE PREGĂTESC BUCĂTARI. Am avut aici arome deosebite care ne-au încântat prin magie, făcute de Alexandr Julavschi care a fost bucătarul-șef invitat astăzi la noi. Încercăm să cumulăm meniul cu curriculum de învățământ, ca ceea ce află sau fac profesorii la aceste masterclass-uri să reușească să transmită copiilor în clasele practice
Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți Metro
Galeria evenimentului
Cel mai important eveniment la bucătăria noastră este dragostea.
Astăzi au fost prezente bucătăria franțuzească, italienească, un pic de chimie – din toate bucătăriile lumii câte puțin.
S-au pregătit carpaccio din rosii cu jeleu din roșii albe și brânză afumată; șalău cu sparanghel sos borș și pământ decorativ din măsline; miel înabușit cu piure din țelină cu sos de vin roșu și la desert tartă din mere cu semifreddo din vișină.
Rețetele sunt deosebite, necesită niște ingrediente și preparate deosebite si asta este o mare provocare ca să reusim să punem la dispoziție tot ceea de ce au nevoie bucătarii în aceste masterclass-uri.
Ce spun participanții la masterclass
Participanții au rămas impresionați de cele învățate și au dat asigurări că vor transmite mai departe cele aflate și elevilor lor.