Delicii de Crăciun la Atelierul gastronomic METRO

În ajunul sărbătorilor de iarnă, profesori din școlile profesionale care pregătesc bucătari, au învățat noi tehnologii de gătit pentru anumite rețete festive. În rol de maestru culinar a fost invitat Nicu Moțoianu, bucătar șef al restaurantului Mi Piace. 

Masterclass METRO cu Nicu Motoianu
f

”A devenit deja o tradiție să organizăm master-classuri pentru cadrele didactice din școlile profesionale care pregătesc bucătari. Ne bucurăm că atelierele noastre gastronomice sunt apreciate și solicitate de profesori. Ideea noastră de bază este să îmbunătățim cunoștințele acestora, să le arătăm cum pot adapta rețetele tradiționale și, neapărat, folosim produse METRO Chef - marca noastră proprie. Sunt produse care se regăsesc pe rafturile magazinelor noastre, în toate cele trei magazine din țară”

Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți, METRO Moldova

Galeria evenimentului

Masterclass METRO cu Nicu Motoianu
Masterclass METRO cu Nicu Motoianu
Masterclass METRO cu Nicu Motoianu

M-am străduit să folosesc preponderent produse moldovenești

Nicu Moțoianu este adeptul simplității calitative. Absolvent și el al unei școli profesionale, și-a împărtășit experiența cu profesorii prezenți la atelier. Nicu a făcut magie în bucătărie și le-a arătat participanților cum pot transforma produse simple în festinuri de sărbătoare. Împreună au pregătit terină din ficat de pui; ruladă de curcan cu nuci și cașcaval; costițe de purcel glazurate cu miere și portocale și un Christmas pudding pentru desert. 

Masterclass METRO cu Nicu Motoianu

Bucătar-șef Nicu Moțoianu

”Principiul meu de lucru este unul simplu. M-am străduit să folosesc preponderent produse moldovenești, gătite într-un stil nou, pentru ca profesorii de aici să-i învețe, la rândul lor, pe viitorii bucătari noile metode și tehnologii de gătit simplu, dar impresionant”

Ce spun participanții la masterclass

Pentru profesorii care participă la aceste master-classuri, instruirile reprezintă  o creștere profesională. În cele câteva ore petrecute împreună, se bucură de o experiență frumoasă și plăcută. 

Elena Nebunu, Școala Profesională din Cahul.

”Meniul de Crăciun a fost superb! Astăzi am preparat ceea ce este în vogă în restaurante de nivel înalt. Este o experiență valoroasă și relevantă”

Maria Fisticanu, Școala Profesională nr.2 din Chișinău

„Astfel de master-classuri sunt binevenite pentru toate cadrele didactice. Aici facem cunoștință cu colegii din alte școli din toată republica.”

Aliona Machidon, Școala Profesională din Căușeni

„Fiecare master-class este o creștere în meserie. Am fost foarte curioasă să învăț ceva nou, de exemplu despre praful Kappa, care are proprietăți gelatinoase. Meniul a fost ales foarte bine și ne-am simțit bine în echipa formată”

Atelierul gastronomic s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa” și are drept scop educarea continuă a specialiștilor în domeniul HoReCa și promovarea culturii gastronomice în Republica Moldova.

INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează