Masterclass cu Traian Stoianov
Familiarizarea profesorilor din învățământul tehnic cu bucătăria germană
Ingredientele savuroase, combinațiile consistente și aromele unice – toate acestea au stat la baza „magiei” nemțești, create de chef Traian Stoianov la primul masterclass, dedicat profesorilor din învățământul tehnic. Bucătarul a dezvăluit secretele gastronomiei germane pentru 17 cadre didactice din toată republica, care vor instrui la rândul lor viitorii bucătari în instituțiile în care activează. Atelierul s-a desfășurat pe 25 iunie la laboratorul tehnologic de la Academia de Studii Economice din Moldova. Evenimentul este parte a proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”.
„METRO este un partener de încredere pentru industria HoReCa, de aceea susține dezvoltarea culturii gastronomice prin proiecte dedicate. Seria de masterclass-uri pentru profesorii din învățământul tehnic, pe care o organizăm alături de partenerii noștri, este menită să contribuie la formarea și diversificarea resurselor umane din domeniu. Ne bucură deschiderea și dorința participanților de a cunoaște și de a transmite viitorilor bucătari diversitatea gastronomiei europene, încurajându-i să experimenteze și să exceleze constant.”
Alina Dusciac, Customer Experience Manager și Project Lead, METRO Cash & Carry
Galeria evenimentului
Este foarte important să-i susținem pe profesorii care predau arta culinară în Republica Moldova
În cadrul masterclass-ului, chef Stoianov a preparat o gustare delicioasă din hering, 2 feluri principale consistente pe bază de carne de vită și porc, dar și un desert aromat din cartofi fierți, pomușoare congelate și alte ingrediente apetisante. Astfel, a determinat profesorii, specializați în alimentație publică, să cunoască specificul bucătăriei germane și să-și inspire discipolii în explorarea acesteia.