Masterclass cu Traian Stoianov

Familiarizarea profesorilor din învățământul tehnic cu bucătăria germană
Ingredientele savuroase, combinațiile consistente și aromele unice – toate acestea au stat la baza „magiei” nemțești, create de chef Traian Stoianov la primul masterclass, dedicat profesorilor din învățământul tehnic. Bucătarul a dezvăluit secretele gastronomiei germane pentru 17 cadre didactice din toată republica, care vor instrui la rândul lor viitorii bucătari în instituțiile în care activează. Atelierul s-a desfășurat pe 25 iunie la laboratorul tehnologic de la Academia de Studii Economice din Moldova. Evenimentul este parte a proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”.

masterclass 1
1

„METRO este un partener de încredere pentru industria HoReCa, de aceea susține dezvoltarea culturii gastronomice prin proiecte dedicate. Seria de masterclass-uri pentru profesorii din învățământul tehnic, pe care o organizăm alături de partenerii noștri, este menită să contribuie la formarea și diversificarea resurselor umane  din domeniu. Ne bucură deschiderea și dorința participanților de a cunoaște și de a transmite viitorilor bucătari diversitatea gastronomiei europene, încurajându-i să experimenteze și să exceleze constant.”

Alina Dusciac, Customer Experience Manager și Project Lead, METRO Cash & Carry

Galeria evenimentului

a
Masterclass cu Traian Stoianov
Masterclass cu Traian Stoianov

Este foarte important să-i susținem pe profesorii care predau arta culinară în Republica Moldova

În cadrul masterclass-ului, chef Stoianov a preparat o gustare delicioasă din hering, 2 feluri principale consistente pe bază de carne de vită și porc, dar și un desert aromat din cartofi fierți, pomușoare congelate și alte ingrediente apetisante. Astfel, a determinat profesorii, specializați în alimentație publică, să cunoască specificul bucătăriei germane și să-și inspire discipolii în explorarea acesteia. 

e

Traian Stoianov, chef

„Cadrele didactice din domeniul gastronomic au nevoie de susținere internă, dar și externă. Mulțumim brand-ului METRO pentru organizarea acestui masterclass. Este foarte important să-i susținem pe profesorii care predau arta culinară în Republica Moldova. METRO ne-a demonstrat încă odată că este o companie responsabilă, care pune accent pe calitatea produselor, este deschisă spre colaborări și este mereu pregătita să ofere o mână de ajutor celor din domeniul HoReCa.”
La masterclass au participat 17 cadre didactice din diferite raioane precum:  Bălți, Cupcini, Ceadîr-Lunga, Soroca, Ștefan-Vodă, Căușeni, Chișinău, Nisporeni, Cahul, etc. Profesorii vor mai lua parte la alte două masterclass-uri, găzduite de chefi renumiți, iar în octombrie își vor testa abilitățile și se vor întrece la  Campionatul Gastronomic pentru Juniori, 2021. 
INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează