Rețeta METRO pentru succesul viitorilor chefi
O adevărată simfonie de arome și culori a avut loc în bucătăria laboratorului gastronomic al Colegiului de Comerț ASEM. În cadrul unui master-class gastronomic, mai mulți profesori din învățământul tehnic din Moldova au învățat cum să îmbine rețetele moderne și ingredientele tradiționale, pentru a obține bucate delicioase. Au experimentat alături de Stanislav Rogolski, iar secretele chef-ului urmează să le împărtășească cu tinerii care se pregătesc să devină bucătari – cei care ne vor surprinde cu delicii culinare, în restaurante și cafenele. Evenimentul face parte dintr-o amplă serie de ateliere ale proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova, prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”, organizat de METRO și susținut de Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED), Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante (CSFPCHR).
„Pentru METRO Moldova, susținerea partenerilor din domeniul HoReCa a devenit deja o tradiție. Iată de ce contribuim cu diverse inițiative la crearea platformelor de formare a viitorilor angajați în acest sector. Acesta este cel de-al șaselea master-class organizat pentru profesori, pe durata cărora chefii profesioniști le oferă noi cunoștințe despre arta culinară. Cu siguranță, această expertiză se va regăsi și în activitatea lor didactică din școlile profesionale. Atelierele gastronomice se bucură de o popularitate mare în rândul profesorilor, dar și a bucătarilor, care ne surprind continuu cu noi tehnici din bucătărie. Toate aceste acțiuni, pe termen lung, vor contribui la educarea unor generații de bucătari care ne vor impresiona cu bucate de excepție în restaurantele sau cafenelele din țară.”
Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți, METRO Moldova
galeria evenimentului
Sunt bucuros că am avut ocazia să-mi împărtășesc cunoștințele cu profesorii care vor dezvolta la elevii lor noi competențe
Invitatul ediției curente, Stanislav Rogolski a adus în lumina reflectoarelor bucătăria internațională. Rețetele prezentate sunt pregătite pe larg în restaurantele din Vest, dar pot fi dezvoltate cu ușurință și în țara noastră. Așa că, de dimineață, bucătarul s-a aprovizionat cu ingredientele necesare – Metro Chef, marca proprie a METRO Moldova - și s-a pus pe treabă. Pentru început, a gătit ravioli cu ricotta și spanac, busuioc și sos din parmezan, după care a continuat cu delicioasele „pappardelle Riviera cu mousse de dorada și creveți Tiger”. A urmat – mozaic din somon, dorada cu broccoli și piure din fenicul. Pe lângă toate ingredientele, a adăugat multă pasiune, dar și un strop de modernism, astfel încât deliciile să fie un adevărat răsfăț pentru papilele gustative ale pofticioșilor.