Atelier gastronomic marca METRO, în care tehnicile moderne fac pereche bună cu rețetele tradiționale

Au reinterpretat bucătăria moldovenească, utilizând produse locale autohtone și tehnici de gătit moderne.
În data de 7 iulie, 16 profesori din 14 școli profesional tehnice în domeniul alimentației publi-ce și gastronomiei, au participat la un masterclass organizat de către compania METRO. 

Andrei Latul bucătar masterclass
f

Atelierul gastronomic este al 5-lea eveniment dintr-o serie de activități de promovare a culturii gastronomice, destinate cadrelor didactice care vor să-și îmbunătățească tehnicile și să deprindă abilități noi în domeniul în care activează. Practicile noi învățate de la bucătari cu experiență vor fi transmise mai departe elevilor din școlile în care profesorii predau.

Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți Metro

Galeria evenimentului

Andrei Latul bucătar masterclass
Andrei Latul bucătar masterclass
Andrei Latul bucătar masterclass

Bucătăria moldovenească are multe produse și oferă multe oportunități 

Pentru acest masterclass, METRO l-a invitat pe bucătarul-șef Andrei Latul, cu experiență în transformarea bucătăriei tradiționale, după cele mai moderne tehnici. Participanții au pregătit patru feluri de bucate, utilizând produse autohtone, de sezon: ardei copți cu brânză și cremă de zucchini; fileu de rață cu piure de măr și țelină; crap cu mujdei și porumb iar la desert, caise cu smântână și mascarpone.

Andrei Latul bucătar masterclass

Bucătar-șef Andrei Latul

"Am considerat necesar să împart din experiența mea cu profesorii, dar și cu întreaga societate. Iar profesorii vor transmite mai departe aceste abilități generațiilor care vin. Cel mai mult, profesorii au apreciat tehnicile pe care eu le folosesc în bucătărie, dar și faptul că pun accent pe utilizarea produ-selor locale, de sezon, în rețetele mele. Bucătăria moldovenească are multe produse și oferă multe oportunități de a transforma gătitul în ceva mai mult."

Ce spun participanții la masterclass

Participanții au rămas impresionați de cele învățate și au dat asigurări că vor transmite mai departe cele aflate și elevilor lor.

Tatiana Bodeanu, ”Floare de Cireș”

”A fost foarte interesant totul. Am învățat combinații care, de obicei, ne gândeam că nu ar fi posibile. Mi-a plăcut foarte mult și gustul, și decorul. Deși cunoaștem multe lucruri, întotdeauna este loc pentru ceva nou.”

Petru Guțu, școala profesională din Cupcini

”Masterclassurile sunt pentru noi o treaptă de creștere, pe care noi mai departe o promovăm elevilor noștri. Multe din tehnicile prezentate astăzi de Andrei sunt noi în domeniul nostru. Interpretările foarte interesante și neobișnuite. Astăzi am văzut o interpretare nouă a bucătăriei moldovenești, cu produse de la Metro Chef, care au fost de cea mai înaltă calitate.”

Atelierul gastronomic s-a desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa” și are drept scop  educarea continuă a specialiștilor în domeniul HoReCa și promovarea culturii gastronomice în Republica Moldova.
 
Masterclassul a fost organizat de METRO Moldova și susținut de Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante (CSFPCHR).
 

INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează