Atelier gastronomic marca METRO, în care tehnicile moderne fac pereche bună cu rețetele tradiționale
Au reinterpretat bucătăria moldovenească, utilizând produse locale autohtone și tehnici de gătit moderne.
În data de 7 iulie, 16 profesori din 14 școli profesional tehnice în domeniul alimentației publi-ce și gastronomiei, au participat la un masterclass organizat de către compania METRO.
Atelierul gastronomic este al 5-lea eveniment dintr-o serie de activități de promovare a culturii gastronomice, destinate cadrelor didactice care vor să-și îmbunătățească tehnicile și să deprindă abilități noi în domeniul în care activează. Practicile noi învățate de la bucătari cu experiență vor fi transmise mai departe elevilor din școlile în care profesorii predau.
Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți Metro
Galeria evenimentului
Bucătăria moldovenească are multe produse și oferă multe oportunități
Pentru acest masterclass, METRO l-a invitat pe bucătarul-șef Andrei Latul, cu experiență în transformarea bucătăriei tradiționale, după cele mai moderne tehnici. Participanții au pregătit patru feluri de bucate, utilizând produse autohtone, de sezon: ardei copți cu brânză și cremă de zucchini; fileu de rață cu piure de măr și țelină; crap cu mujdei și porumb iar la desert, caise cu smântână și mascarpone.
Ce spun participanții la masterclass
Participanții au rămas impresionați de cele învățate și au dat asigurări că vor transmite mai departe cele aflate și elevilor lor.