Masterclass cu bucătar-șef Alexandr remezov

Profesorii din învățământul tehnic au descoperit noi combinații savuroase, dar și tehnici de lucru moderne în cadrul unui masterclass, susținut de chef-ul Alexandr Remezov. Aceștia vor transmite practicile însușite viitorilor bucătari. Atelierul a fost susținut de METRO – un partener de încredere în pregătirea specialiștilor în domeniul HoReCa și promovarea culturii gastronomice.

Masterclass cu Alexandr Remezov
1

„Metro Moldova organizează o serie de evenimente pentru a susține domeniul HoReCa. Scopul acestora este de a educa și de a promova cultura gastronomică în rândul cadrelor didactice care pregătesc viitori bucătari. La fiecare masterclass avem câte un bucătar nou și participă toate școlile din țară care pregătesc bucătari. ”

Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți Metro

galeria evenimentului

Masterclass cu Alexandr Remezov
Masterclass cu Alexandr Remezov
Masterclass cu Alexandr Remezov

Mi-a părut interesantă ideea de a le arăta profesorilor lucruri noi

Pentru acest masterclass, METRO l-a invitat pe bucătarul-șef Alexandr Remezov, cu experiență în transformarea bucătăriei tradiționale, după cele mai moderne tehnici.

Masterclass cu Alexandr Remezov

Bucătar-șef Alexandr Remezov 

„Evenimentul s-a desfășurat foarte bine, mi-a plăcut modul în care a avut loc mastreclass-ul. Profesorii astăzi au fost elevi ascultători, de aceea totul a fost la nivel. Mi-a părut interesantă ideea de a le arăta profesorilor lucruri noi, pe care nu le găsesc în cărțile de specialitate. În acest fel noi le-am arătat în practică lecție cât de simplă cum pot fi pregătite 3 feluri de bucate in modul actual. Bucătăria pe care am arătat-o astăzi poate deveni o curiozitate pentru elevii care învață acum în școli, care i-ar putea interesa mai mult decât ceea ce se predă acum. E o altă viziune, mai actulă, care ar putea reține adevăratele talente să nu plece din țară. ”

CE SPUN PARTICIPANȚII LA MASTERCLASS

Participanții au rămas impresionați de cele învățate și au dat asigurări că vor transmite mai departe cele aflate și elevilor lor.

Aurelia Sochircă, Școala profesională din Soroca

Mi-a plăcut metoda de lucru de astăzi pentru că pentru că am participat și noi ca bucătari, ca profesioniști ne-am implicat direct în procesul de preparare. Consider foarte necesare masterlass-urile și anume colaborarea aceasta dintre agenții economici și școlile profesionale pentru că așa se pot dezvolta elevii și noi ca și instructori formăm abilități noi, suntem în pas cu timpul.

Corina Cebanu, Centrul de excelență din Bălți

Mie, în special, mi-a plăcut pieptul de rață, a fost un preparat foarte gustos și foarte estetic aranjat în platou

Piotr Guțu, Școala profesională Cupcini, Edineț

Noi preparăm pește cu solzișori, o mancare din bucătăria Europeană,mai interesantă decât ceea ce am mai preparat anterior. METRO ne-a asigurat cu o gamă mare de produse pe care le folosim la fiecare mastreclass.

INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează