MASTERCLASS CU DENIS SERIOJNICOV

Familiarizarea profesorilor din învățământul tehnic cu diverse rețete savuroase.
17 profesori din învățământul tehnic din țară au aflat secretele din bucătăria chef-ului Denis Seriojnicov, în cadrul celui de-al doilea masterclass dedicat domeniului gastronomic. Bucătarul a preparat împreună cu participanții și participantele trei rețete savuroase, utilizând ingrediente și produse disponibile astăzi. Atelierul s-a desfășurat în data de 22 iulie, în laboratorul tehnologic al Școlii Profesionale Nr. 2 din Chișinău.Masterclass-urile dedicate domeniului gastronomic sunt parte a proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”.

Masterclass cu Denis Seriojnicov
f

„La acest atelier, profesorii din învățământul tehnic au manifestat interes sporit față de gastronomia modernă, îmbinând cu succes ingredientele de calitate cu pasiunea pentru gătit, obținând rezultate delicioase. Ne bucură mult această deschidere a cadrelor didactice, care vor continua să instruiască generațiile viitoare de bucătari și specialiști din domeniul alimentației publice. METRO va susține și în continuare domeniul HoReCa, prin diverse inițiative și parteneriate pentru dezvoltarea culturii gastronomice în Republica Moldova, dar și pentru formarea profesioniștilor extrem de necesari domeniului.”

Alina Dusciac, Customer Experience Manager și Project Lead

galeria evenimentului

Masterclass cu Denis Seriojnicov
Masterclass cu Denis Seriojnicov
Masterclass cu Denis Seriojnicov

Mă bucur că METRO susține diverse proiecte, masterclass-uri și Campionatele Gastronomice pentru Juniori

Pentru a demonstra arta și tehnologia preparării mâncărurilor alese, chef Denis Seriojnicov a gătit vânătă coaptă cu mozzarella, doradă cu legume și sos „beurre blanc”, dar și file de pui crocant cu cușcuș. Astfel, profesorii au învățat să gătească utilizând în calitate de materie primă carne, pește, legume, dar și alte ingrediente care au fost puse la dispoziția participanților de către compania METRO.

Masterclass cu Denis Seriojnicov

Denis Seriojnicov, chef:

„Consider că aceste masterclass-uri sunt foarte utile pentru profesori, deoarece nu le-am arătat doar cum se prepară bucate noi, dar și tehnici de lucru, pe care le pot aplica în sistemul de învățământ. Suntem deschiși pentru asemenea evenimente, mereu gata să împărtășim din experiența noastră. Transmițând mai departe cunoștințele și secretele noastre, ajutăm viitorii bucătari să se dezvolte și stimulăm crearea noilor preparate în restaurante. Mă bucur că, deși METRO este o companie comercială, nu se axează doar pe vânzări, dar susține și diverse proiecte, masterclass-uri și Campionatele Gastronomice pentru Juniori, acțiuni atât de importante pentru dezvoltarea industriei HoReCa.”

CE SPUN PARTICIPANȚII  LA MASTERCLASS?

Invitația de a participa la cel de-al doilea masterclass din serie a fost acceptată de către 17 profesori de la 15 Scoli Profesionale din țară. Cadrele didactice spun că alături de bucătarul-șef au descoperit tehnici moderne de gătire, au învățat să combine corect ingredientele și au testat modalități de prezentare a bucatelor în farfurie. Experiența practică și cunoștințele noi pe care le-au obținut în cadrul atelierului gastronomic vor fi transmise din toamnă și elevilor pe care îi instruiesc.

Mariana Răilean, profesoară, Școala Profesională din comuna Bubuieci

„Este prima oară când vin la un masterclass, dar am rămas plăcut surprinsă și vreau să mulțumesc partenerului METRO pentru această oportunitate. Am învățat foarte multe lucruri noi și interesante, printre care cum se combină corect unele ingrediente, cum se prepară sosuri extraordinare și cu ce bucate le putem servi. Astfel de masterclass-uri sunt foarte importante pentru profesorii din domeniul alimentației publice, prin faptul că am descoperit multe secrete, lucruri pe care nu le găsim în manuale, dar pe care, datorită faptului că astăzi le-am auzit, le-am văzut, le-am aplicat în practică, le vom transmite cu drag și elevilor noștri.”

Aurora Țurcan, profesoară, Școala Profesională Nr. 2, Chișinău

„Punctul forte al masterclass-ului au fost sosurile, materiile prime folosite, tehnica preparării lor și care sunt tendințele moderne în gastronomie. Întrucât avem o profesie în care trebuie să transmitem cunoștințele către discipoli, nu ne limităm doar la ceea ce știm deja, ci tindem să acumulăm cât mai multă experiență, pentru a o promova mai departe. Cu ajutorul masterclass-urilor de acest fel, în care suntem implicați practic, vom putea să combinăm bucătăria tradițională cu cea modernă pentru a fi competitivi pe piață.”

Antonina Cotic, profesoară, Școala Profesională Nr. 2, Chișinău

Din produse de proastă calitate nu pot fi preparate bucate gustoase, de aceea este foarte important să fie utilizate doar ingrediente de cea mai bună calitate disponibilă. METRO ne-a oferit astăzi multe produse autohtone și le mulțumesc pentru organizare.”

În cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa” vor fi desfășurate trei masterclass-uri cu bucătari-șefi renumiți, care au fost special concepute pentru cadrele didactice din instituțiile de învățământ profesional cu profil tehnic și cu programe în domeniul alimentației publice și gastronomiei, iar în octombrie va avea loc Campionatul Gastronomic 2021. Primul masterclass din serie a fost dedicat bucătăriei germane și a fost prezentat de către chef Traian Stoianov.Prin intermediul acestui proiect, METRO și partenerii săi își propun să dezvolte cultura gastronomică în Republica Moldova ca formă de exprimare a diversității culturale locale, mizând pe formarea continuă a resurselor umane din sectorul HoReCa, dar și să motiveze agenții economici din domeniu să investească în formarea echipelor și în cultura responsabilității sociale.
INSPIRAȚII ȘI EVENIMENTE METRO 
Fii aproape pentru a afla mereu ceva nou
Accesează