MASTERCLASS CU DENIS SERIOJNICOV
Familiarizarea profesorilor din învățământul tehnic cu diverse rețete savuroase.
17 profesori din învățământul tehnic din țară au aflat secretele din bucătăria chef-ului Denis Seriojnicov, în cadrul celui de-al doilea masterclass dedicat domeniului gastronomic. Bucătarul a preparat împreună cu participanții și participantele trei rețete savuroase, utilizând ingrediente și produse disponibile astăzi. Atelierul s-a desfășurat în data de 22 iulie, în laboratorul tehnologic al Școlii Profesionale Nr. 2 din Chișinău.Masterclass-urile dedicate domeniului gastronomic sunt parte a proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”.
„La acest atelier, profesorii din învățământul tehnic au manifestat interes sporit față de gastronomia modernă, îmbinând cu succes ingredientele de calitate cu pasiunea pentru gătit, obținând rezultate delicioase. Ne bucură mult această deschidere a cadrelor didactice, care vor continua să instruiască generațiile viitoare de bucătari și specialiști din domeniul alimentației publice. METRO va susține și în continuare domeniul HoReCa, prin diverse inițiative și parteneriate pentru dezvoltarea culturii gastronomice în Republica Moldova, dar și pentru formarea profesioniștilor extrem de necesari domeniului.”
Alina Dusciac, Customer Experience Manager și Project Lead
galeria evenimentului
Mă bucur că METRO susține diverse proiecte, masterclass-uri și Campionatele Gastronomice pentru Juniori
Pentru a demonstra arta și tehnologia preparării mâncărurilor alese, chef Denis Seriojnicov a gătit vânătă coaptă cu mozzarella, doradă cu legume și sos „beurre blanc”, dar și file de pui crocant cu cușcuș. Astfel, profesorii au învățat să gătească utilizând în calitate de materie primă carne, pește, legume, dar și alte ingrediente care au fost puse la dispoziția participanților de către compania METRO.
CE SPUN PARTICIPANȚII LA MASTERCLASS?
Invitația de a participa la cel de-al doilea masterclass din serie a fost acceptată de către 17 profesori de la 15 Scoli Profesionale din țară. Cadrele didactice spun că alături de bucătarul-șef au descoperit tehnici moderne de gătire, au învățat să combine corect ingredientele și au testat modalități de prezentare a bucatelor în farfurie. Experiența practică și cunoștințele noi pe care le-au obținut în cadrul atelierului gastronomic vor fi transmise din toamnă și elevilor pe care îi instruiesc.