Masterclass culinar cu bucătarul șef marian danu

Primăvara a transformat METRO într-o oază de culori și arome. Sub bagheta magică a Chefului Marian Danu, profesori din 19 școli profesionale din întreaga țară au făcut o incursiune în bucătă-ria italiană. Înarmați cu mult entuziasm și dorință de a experimenta rețete noi, participanții au învățat tehnici de gătire a mai multor bucate tradiționale italiene. Meniul propus a fost o simfonie de savoare, începând de la Bruschetta Lady Diana și continuând cu delicii precum Tartar de vită cu millefeuille de cartofi și Salată Nizzarda. Rulada de vită cu vânată și spanac a fost o reinterpre-tare a clasicului italian, iar Melanzane alla Parmigiana și Cannoli Sicilieni au adus în farfurie adevărata esență a bucătăriei mediteraneene. 

masterclass cu Marian Danu
Director magazin METRO

”Acest eveniment este unul special, deoarece nu doar susține sectorul HoReCa, ci oferă o experi-ență nemaipomenită profesorilor noștri din învățământul tehnic din țară. Produsele de calitate și pasiunea pentru bucătărie au fost ingredientele cheie ale acestui atelier, oferite cu generozitate de METRO.”

Manager Experiență Clienți și Îmbunătațire continuă

Galeria evenimentului

masterclass cu Marian Danu
masterclass cu Marian Danu
masterclass cu Marian Danu

Profesorii chiar sunt foarte curioși, se implică cu mult interes 

Marian Danu, bucătar creativ și talentat, a împărtășit cu generozitate din cunoștințele și pasiunea sa cu care face magie în bucătărie. Cu ingredientele oferite de METRO, profesorii au explorat re-țete tradiționale și extrem de populare, descoperind arta și tehnica din spatele fiecărui preparat.

masterclass cu Marian Danu
”Profesorii chiar sunt foarte curioși, se implică cu mult interes și entuziasm și sper să repete și la ei în școli tot ce am gătit aici. Nu este prima dată când lucrez cu METRO și sunt foarte bravo că organizează astfel de evenimente.”

CE SPUN PARTICIPANȚII LA MASTERCLASS

Profesorii, entuziasmați de experiența culinară, și-au exprimat dorința de a organiza astfel de acti-vități și în cadrul școlilor lor, transmițând astfel cunoștințele dobândite elevilor lor. Acest atelier nu doar că a adus aromele primăverii în farfuriile profesorilor, dar le-a deschis și ușa către noi posibilități și inovații în predarea gastronomiei în școlile profesionale din Moldova.

Mariana Dobroviceanu, Școala Profesională din Nisporeni

”Impresiile sunt la fel ca o primă-vară înfloritoare, exact ca tematica acestui masterclass. Pe Marian Danu l-am văzut de mai multe ori la televizor, unde prezenta diverse rețete și chiar am avut plăcerea să lucrăm alături de el. Nu cunoaștem foarte bine bucătăria italiană și ce am învățat aici vom transmite mai departe și elevi-lor noștri. Vom organiza și în școala noastră astfel de masterclass-uri pentru elevii noștri.” 

Doina Gabuja, CESPA Bălți

”A fost un masterclass la cel mai înalt nivel, unde am cunoscut mai bine bucătăria italiană. Activând în domeniul patiserie-cofetărie, am rămas plăcut impresionată de desertul gătit aici.”

Atelierul gastronomic organizat de METRO a fost nu doar o lecție despre gătit, ci o experiență educativă și inspirațională pentru profesorii din școlile profesionale din întreaga țară. A fost o demonstrație a pasiunii pentru gastronomie și a angajamentului pentru dezvoltarea continuă într-un domeniu în continuă evoluție. 
 
inspirații și evenimente metro
Fii aproape ca să descoperimereu ceva nou
Accesează