Masterclass culinar cu bucătarul șef marian danu
Primăvara a transformat METRO într-o oază de culori și arome. Sub bagheta magică a Chefului Marian Danu, profesori din 19 școli profesionale din întreaga țară au făcut o incursiune în bucătă-ria italiană. Înarmați cu mult entuziasm și dorință de a experimenta rețete noi, participanții au învățat tehnici de gătire a mai multor bucate tradiționale italiene. Meniul propus a fost o simfonie de savoare, începând de la Bruschetta Lady Diana și continuând cu delicii precum Tartar de vită cu millefeuille de cartofi și Salată Nizzarda. Rulada de vită cu vânată și spanac a fost o reinterpre-tare a clasicului italian, iar Melanzane alla Parmigiana și Cannoli Sicilieni au adus în farfurie adevărata esență a bucătăriei mediteraneene.
”Acest eveniment este unul special, deoarece nu doar susține sectorul HoReCa, ci oferă o experi-ență nemaipomenită profesorilor noștri din învățământul tehnic din țară. Produsele de calitate și pasiunea pentru bucătărie au fost ingredientele cheie ale acestui atelier, oferite cu generozitate de METRO.”
Manager Experiență Clienți și Îmbunătațire continuă
Galeria evenimentului
Profesorii chiar sunt foarte curioși, se implică cu mult interes
Marian Danu, bucătar creativ și talentat, a împărtășit cu generozitate din cunoștințele și pasiunea sa cu care face magie în bucătărie. Cu ingredientele oferite de METRO, profesorii au explorat re-țete tradiționale și extrem de populare, descoperind arta și tehnica din spatele fiecărui preparat.
CE SPUN PARTICIPANȚII LA MASTERCLASS
Profesorii, entuziasmați de experiența culinară, și-au exprimat dorința de a organiza astfel de acti-vități și în cadrul școlilor lor, transmițând astfel cunoștințele dobândite elevilor lor. Acest atelier nu doar că a adus aromele primăverii în farfuriile profesorilor, dar le-a deschis și ușa către noi posibilități și inovații în predarea gastronomiei în școlile profesionale din Moldova.