Alfonso Raiola este managerul restaurantului Caruso și face parte dintr-o afacere de familie, pe care o conduce alături de părinții săi. Originar din Napoli, Italia, s-a mutat în Republica Moldova în 2010, pe când avea doar 11 ani, împreună cu toată familia. Decizia mutării a venit pe fondul crizei economice care afecta puternic sectorul HoReCa din Italia, dar și datorită faptului că mama lui era moldoveancă, iar aici bucătăria italiană autentică era aproape necunoscută.
Copilăria lui Alfonso s-a desfășurat printre mesele restaurantelor și în bucătării. Bunica sa din Napoli i-a transmis primele lecții culinare, iar fiecare duminică era dedicată peștelui proaspăt și rețetelor simple, dar autentice, ale gastronomiei mediteraneene. Vincenzo, tatăl său a crescut cu aceste gusturi și, la rândul lui, a transmis mai departe tradiția, transformând-o într-o valoare de familie. Astăzi, Alfonso recunoaște că, fără să-și dea seama, a crescut în restaurant și a făcut din bucătărie un mod de viață.
La sosirea sa, pizza în Moldova nu era ceea ce știa Vincenzo din Napoli: turtă înaltă, cu ingrediente amestecate haotic. El a introdus pizza autentică napoletană: Diavola, Capriciosa, Quattro Stagioni și Quattro Formaggi, cu aluat subțire și ingrediente clasice, precum și paste preparate tradițional. La început, schimbarea gusturilor a fost o provocare pentru localnici, obișnuiți cu combinații mai puțin autentice, dar Vincenzo a rămas convins de corectitudinea abordării sale. Prima pizza realizată a fost Marinara, cu sos de roșii, usturoi, oregano și busuioc, o rețetă clasică napoletană.