Energie și managementul resurselor

Deoarece ținem ca acțiunile noastre sa fie unele sustenabile aderăm și inițiem proiecte pentru un viitor mai bun.

sustenabilitate metro - proiecte
water initiative metro moldova

METRO water initiative

statie reincarcare automobile electrice metro moldova

Stații de alimentare a mașinilor electrice

boxe baterii reciclabile metro moldova

Boxe pentru colectarea bateriilor spre reciclare

 

Sustenabilitatea este singura cale de a crește economia mondială în general și economia Moldovei în particular, fără a distruge resursele naturale și mediul înconjurător. Evoluția și dezvoltarea nu trebuie să fie asociate cu distrugere, în mod obligatoriu - putem crește în armonie cu natura. METRO susține proiectele sustenabile - ne dorim un nou nivel de dezvoltare și un proces de evoluție stabil, dar și un mediu potrivit pentru generațiile următoare. Mai mult decât atât, avem proiecte în care suntem inițiatori: METRO Water initiative, stația de alimentare pentru mașini electrice, boxele pentru colectarea bateriilor spre reciclare.
METRO water initiative
Am pus bazele proiectului METRO Water initiative, care presupune strângerea de fonduri împreună cu clienții, furnizorii și partenerii METRO, pentru a asigura accesul permanent la apă sigură în regiunile care au o reală nevoie de apă curată (în 2019 - proiectul Sheohar, în India).

 

Statia de alimentare pentru mașini electrice
În 2019 a avut loc instalarea primei stații de încărcare a automobilelor electrice în rețeaua din Moldova, inițiativă susținută în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, compania Legrand și proiectul Orașe Verzi Durabile. 
Boxe pentru colectarea bateriilor spre reciclare
Lista celor 71 de puncte de colectare a e-deșeurilor mici și mijlocii deja existente în municipiul Chișinău a fost completată cu opt tomberoane metalice pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice, inclusiv a bateriilor pentru reciclare. O asemenea boxă se află chiar la METRO.

Descoperă tot ce este util pentru tine