Îți amintești de tradițiile pe care le purtăm cu noi încă din copilărie? Cu siguranță, părinții sau bunicii pregăteau de Crăciun o friptură delicioasă, alături de o mămăligă tăiată cu ață. Acum lucrurile au evoluat, așa că poți transforma friptura obișnuită într-un fel de mâncare cu totul aparte. Alege să gătești cotlete de porc cu sos din rodie și miere. Ai nevoie de 1 kg de cotlete de porc, 2-3 linguri de oţet balsamic, 2 căţei de usturoi sau 2 bucăţi de usturoi verde, 40-50 g de unt, piper şi sare, cimbru uscat, iar pentru sos vei folosi: 1 rodie, 1 lingură miere (opţional), 1 lingură oţet balsamic, 1 linguriţă de unt.
Pentru început marinează carnea de porc, asezonează cu sare și piper, usturoiul tocat și câteva bobițe zdrobite de rodie. Paralel, pregătește sosul din rodie cu miere și unt. Extrage boabele de rodie într-un castron și pune-le cu apă, cât să le acopere. Lasă-le să fiarbă la foc mare până la clocot, apoi redu focul și lasă-le la fiert pentru încă jumătate de oră, mestecând regulat. Ulterior, pasează boabele printr-o sită, iar sosul rezultat clocotește-l într-un castron, adăugând miere și unt.
Carnea marinată pune-o în folie de aluminiu, cu bucăți de unt tăiat, și dă-o la cuptorul încălzit până la 170 de grade. După 20-25 de minute, înlătură folia și adaugă sosul de rodie și coace carnea până la pregătire.
Servește cotletele din carne de porc cu o salată din legume proaspete sau cu un piure din cartofi dulci.