Principalele tipuri de vitamine și ce alimente să consumăm pentru a ne bucura de beneficiile lor
Timpul de citire : 5 minVitaminele - acele substanțe organice de care corpul nostru are nevoie zilnic și în cantități optime pentru un aport constant de energie și de putere. Sigur, calea ușoară de a face rost de ele este prin intermediul suplimentelor alimentare, dar recomandarea specialiștilor este totuși de a le obține prin consumul regulat de fructe și legume atât în forma lor proaspătă, cât și congelată. Dar care sunt clasele principale de vitamine și în ce fructe, legume sau nuci le găsim? Iată un ghid creat special pentru tine.
Vitamina A sau vitamina tinereții și a frumuseții
Cu siguranță ai auzit de beneficiile și importanța vitaminei A. Aceasta este responsabilă de sănătatea ochilor, deoarece aportul său constant ne ajută să dezvoltăm vederea crepusculară și diurnă. În plus, are un aport antioxidant impresionant și este sprijinul principal în formarea globulelor albe din sânge, dar și în fortificarea imunității. Totodată, este un suport incontestabil pentru epiderma și unghiile tale. Vitamina A se găsește în spanac, lămâie, morcov, portocale și mango. Iar pentru că se apropie perioada când vei merge la plajă, nu uita că vitamina A este indispensabilă pentru o piele hidratată și un bronz sănătos. Respectiv, înainte de a face băi solare, mănâncă un morcov sau bea un pahar de suc fresh de morcov.