Cum să te protejezi de căldurile mari în zilele de vară
2
i4
Ce poate să fie mai plăcut decât sezonul estival? Doar un sezon estival răcoros și confortabil. Evident, pentru a fi la răcoare vara trebuie să te pregătești conștiincios din timp. Acest lucru presupune mai multe produse și instrumente de nelipsit din casa ta. Iată lista recomandărilor noastre pentru o vară cât mai plăcută.
i3

Instalează-ți un aparat de aer condiționat

Pentru început trebuie să clarificăm câteva mituri legate de aparatele de aer condiționat din Moldova. Acestea nu sunt un motiv să-ți faci griji pentru sănătatea ta, dacă sunt exploatate și îngrijite corespunzător. Imediat după instalare acestea trebuie setate la un regim prietenos, deci la o temperatură care să nu varieze prea simțitor, deoarece organismul trebuie să se adapteze treptat. De exemplu, dacă în perioada de primăvară ai avut o temperatură de circa 22-23 grade Celsius în casă, pentru vară acesta poate coborî cu 2-3 grade sub acest nivel. Un alt aspect important este curățarea filtrelor. Unele aparate de aer condiționat din Moldova dispun de conexiune cu smartphone-urile și pot să aibă în dotare un element care să atenționeze despre necesitatea de a curăța la timp filtrele. Dacă alegi un model clasic, trebuie să-i cureți filtrele minim o dată pe lună pentru a împiedica apariția prafului și a acarienilor în domiciliu.
i2

Ia-ți un frigider încăpător

Vara, una dintre marile probleme este cea a păstrării alimentelor intacte, respectiv dacă ai un model de frigider vechi sau deteriorat este momentul să-l schimbi pe unul nou, mult mai încăpător, dotat cu cameră de congelator și frigorifică. Poți să alegi așa zisele frigidere inteligente, care setează temperatura optimă, care îți pot furniza cuburi de gheață pentru băutura preferată sau să îți dea chiar și apă potabilă răcită.
i1

Cumpără-ți un ventilator portabi

În unele locuințe poate fi dificil să instalezi un aparat de aer condiționat, dar e mai comod să optezi pentru un ventilator portabil. Alegerea acestor produse este ușoară, deoarece acestea au un potențial energetic avantajos și pot răcori destul de eficient o încăpere relativ mare. Trebuie doar să alegi un ventilator dintr-o clasă energetică convenabilă, astfel încât să economisești și la factură.
i4

Instalează-ți un filtru de apă potabilă

Apa potabilă este indispensabilă pentru sezonul caniculei, deoarece este primul element cu care poți combate deshidratarea și consumul regulat de apă îți poate asigura și un echilibru termic propice. Există două categorii de filtre: portabile (sub formă de ulcior în care trebuie cu regularitate să schimbi cartușul) și fixe (sub forma unor sisteme instalate direct în rețeaua de apeduct). Avantajul celei dintâi categorii este faptul că sunt ușor de manevrat, de utilizat. Cea de-a doua categorie, în schimb, are un interval de exploatare mai lung. Pornind de la necesitatea și volumul de apă pe care-l cheltui poți opta pentru un tip de filtru calitativ.
Acum poți găsi la noi toate produsele și obiectele necesare pentru a scăpa efectiv de caniculă și a te simți confortabil în propria ta casă.