De ce ai nevoie pentru a organiza un picnic reușit?

Picnic

Iată că a venit sezonul cald al anului și, deci, este momentul potrivit pentru a scoate grătarele, a le încinge și a gusta din delicii coapte lent, la foc și în aer liber. Sună delicios? Cu siguranță! Iar pentru a adăuga savoare și mult gust experienței tale, ne-am gândit să-ți propunem câteva variante de combinații potrivite indiferent dacă ești carnivor sau vegetarian convins. Deci, să purcedem.

idee1

Frigărui din carne de porc marinată în suc de rodie

Se spune că patria celui mai bun frigărui este Georgia, loc în care gusturile se îmbină și se recompun cu fiecare înghițitură. Cert este că georgienii au înțeles că secretul unei cărni de porc gătite corect se ascunde în marinada acestuia, anume acolo se petrece magia. Unul dintre ingredientele preferate pentru a marina carnea în acele regiuni este sucul de rodie. Rodia, fiind un fruct destul de acidulat, înmoaie textura cărnii, intrând adânc în fibrele acesteia și îmbibând-o cu o plenitudine de arome și nuanțe. Dacă mai adăugăm aici și un mix de condimente corespunzător, atunci frigăruiul va fi fraged și suculent.
Deci, vei avea nevoie pentru această variantă de carne de porc proaspătă (alege forma în dependență de modul de gătire: cuburi - pentru ace, steak - pentru grătar); câteva rodii mari sau sucul concentrat din rodii, ceapă, usturoi, condimente (aici ai cea mai mare libertate de alegere, poți să mixezi curry cu muștar, boia dulce afumată și usturoi granulat) și miere. Acest amestec trebuie să cuprindă carnea, iar păstrată 24 de ore la frigider, aceasta va deveni perfectă pentru coacere.
Evident, nu putem să nu îți recomandăm și o garnitură savuroasă formată din legume coapte: vânătă, dovlecel, ceapă și o salată de crudități. În plus, pentru o digestie corespunzătoare îți recomandăm să servești bucatele cu un vin roșu sec. Iar pe final nu uita să-ți delectezi oaspeții cu fructe delicioase: portocale, banane, căpșuni sau afine.

idee2

Grătar din legume proaspete

Pentru persoanele care au ales un stil alimentar preponderent sau absolut vegetarian există alternative delicioase pentru a face un picnic bun. Este suficient să alegi un mix de fructe și legume, iar picnicul se va primi de nota zece. De exemplu, poți coace pe grătar porumb proaspăt, vinete asezonate cu ulei de măsline și coriandru, dovlecel uns cu unt și un mix de ierburi de Provence sau să prepari steak-uri din năut servite cu o salată din pepene roșu, brânză feta, ulei de măsline și ceapă roșie.

Important aici este să selectezi atent fiecare legumă, să mixezi condimentele potrivite și să nu uiți de uleiul vegetal care le va uni gusturile. Aceste delicii pot fi completate cu un vin alb sec servit rece și de un mix de pomușoare: afine, coacăze, căpșuni.


idee3

Pește copt și salată cu semințe

Nu-i trecem cu vederea nici pe iubitorii de pește, care la fel pot experimenta diferite gusturi și texturi inedite. De exemplu, pot coace păstrăv fraged marinat cu lămâie, ulei de măsline și sare roz. Acesta are un gust pregnant și se completează perfect cu un sparanghel copt pe grătar sau o porție de cartofi copți cu bucățele de unt și slănină. Iar ca și garnitură poți realiza o salată din roșii, pepeni, susan și brânză grecească. Totul se va completa perfect cu un spumant extra brut servit rece.

Deci, care este formula unui picnic reușit: fructe și legume proaspete, carne sau pește fraged, vinuri moldovenești de tradiție și o companie pe măsură. La METRO le găsești aproape pe toate, deci îți dorim doar inspirație și odihnă plăcută.