Da, știm că tradiționala pască sau renumitul cozonac sunt de nelipsit de pe masa de sărbătoare, dar de ce să nu testezi și alte bunătăți care îi vor încânta pe cei mici. Această rețetă de biscuiți fragezi este ușor de realizat și vor fi pe gustul tuturor, în special a celor mici. Pentru a-i pregăti vei avea nevoie de: 200 grame de făină de grâu, 200 grame de amidon de porumb, 100 grame de unt, 1 ou, o păstaie de vanilie sau coajă de portocală, sare, gem de caise. Amestecăm făina și amidonul, după care le cernem într-un vas încăpător. În mijlocul lor adăugăm untul rece tăiat cubulețe, oul, vanilia sau coaja de portocală. Dacă aluatul nu se omogenizează, se adăugă o lingură de lapte rece.
Punem aluatul la frigider pentru 40-50 de minute, în folie alimentară. După trecerea timpului, întindem aluatul și decupăm cu o formă ovală biscuiții, astfel încât să pară aidoma unor ouă de Paști. Aranjăm biscuiții pe tava de copt, punem gem în partea de jos a aluatului decupat și acoperim cu aluat rămas, astfel încât să se vadă gemul aidoma unui gălbenuș de ou. Se coc 10-12 minute la 190 de grade. Se pudrează cu zahăr și sunt numai buni de savurat.
Salată cu salam afumat
Salatele sunt de nelipsit de pe masa de sărbătoare, iar acum îți propunem o rețetă pe care o poți prepara în cinci minute. Ai nevoie de salam afumat, cașcaval, porumb conservat, usturoi, maioneză de casă și condimente. Taie salamul și cașcavalul fâșii, zdrobește usturoiul, amestecă totul cu maioneza de casă și asezonează cu condimente după gust. Voila! Poți să o servești cu câteva fire de verdeață. Alege produsele necesare pentru experimentele tale culinare direct din magazinele METRO și fă-ți sărbătoarea de neuitat!