Carnea proaspătă și peștele - care este cea mai bună sursă de proteine și grăsimi naturale

Timpul de citire : 4 min
fileu de porc sparanghel

Încă de la descoperirea substanțelor nutritive ca elemente chimice din 1912, oamenii de știință erau interesați să afle ce este mai nutritiv - peștele sau carnea? De atunci și până acum au fost realizate o mulțime de experimente, ce au dus la diverse rezultate. Totuși, beneficiile și caracteristicile acestor produse sunt bine cunoscute și iubite pe scară largă de către consumatori. În cele ce urmează, ești invitat să descoperim împreună ce prezintă pieptul de pui și peștele proaspăt ca alimente benefice organismului uman și ce elemente nutritive ascund acestea.

Pește sau carne: care este mai sănătos, potrivit experților?

Atunci când comparăm două alimente importante dintr-o dietă, ar trebui să plecăm de la mai multe criterii pe care nutriționiștii le consideră fundamentale:raportul de calorii, proteine, grăsimi și carbohidrați la 100 de grame de produs, în funcție de tipul și varietatea acestuia;prezența oligoelementelor utile în compoziție și nevoia lor în prezența indicatorilor individuali de sănătate;gradul de prelucrare termică a produsului, care afectează proprietățile sale utile (de exemplu, în evul mediu carnea de porc era consumată în stare crudă, doar cu o singură condiție, dacă porcul era crescut departe de așezările omenești). 

Ai poftă de ceva gustos? 

Acum poți plasa comanda pe site, și noi iți livrăm direct la ușă

Comandă online
costita de porc
Mulți experți afirmă că peștele proaspăt este mai sănătos din cauza multor factori moderni ai vieții cotidiene. Îți explicăm imediat despre ce este vorba.Din motiv că un orășean are un deficit de fosfor, vitamina B, acizi grași omega-3 și omega-6, care se găsesc în principal în pește, produsul este prioritar pentru formarea dietei sale.Luând în considerare doza zilnică de calorii, proteine, grăsimi și carbohidrați, experții consideră carnea mai benefică pentru organism, deoarece produsul saturează corpul cu substanțe nutritive și poate furniza mai multă energie decât multe tipuri de pești. Pe de altă parte, aportul zilnic de substanțe hrănitoare furnizate de fructe de mare și pește este mai mare decât cel de carne. Totuși ambele produse nu trebuie consumate ca alimente separate, ci combinate cu legume sau gustări ușoare. De exemplu, fileul de păstrăv poate fi acompaniat cu roșii cherry și ardei dulce, iar carnea de vită fiartă cu verdețuri.În rândul nutriționiștilor există diferite opinii despre beneficiile majore ale produselor din carne. Încă din copilărie știm că proteinele și calciul din carne ajută la construirea unui schelet sănătos, precum și a oaselor și articulațiilor. Uleiul de pește joacă un rol important în funcționarea organismului, în timp ce grăsimea animală poate duce la efecte negative și probleme de sănătate. În cealaltă tabără, carnea grasă este contraindicată pacienților hipertensivi, diabeticilor, persoanelor cu colesterol ridicat, tensiunii arteriale și probleme gastro-intestinale. Aşadar, starea de sănătate e un factor decizional important în alegere.
somon grill

Cum să alegi carnea și peștele pentru a-ți asigura o sănătate de fier?

Proprietățile sale utile depind în mod direct de calitatea produsului selectat. La momentul actual, experții ne recomandă să alegem carnea și peștele numai din locuri autorizate. În primul rând, trebuie să știi exact în ce condiții a fost crescut animalul și ce a mâncat.Poți identifica un somon sau păstrăv somonat de calitate crescut corespunzător după culoarea cărnii sale. Adesea, sub masca unor soiuri rafinate, se vând pești care sunt crescuți la scară privată în ape dulci: un astfel de produs nu va avea culoarea caracteristică peștilor roșii. Gradul de prospețime și „non-toxicitate” al peștelui depinde de calitatea sursei. Totuși, atât peștele proaspăt, cât și cel congelat, conțin același număr de substanțe nutritive. Metabolizarea acestora va depinde de modul de preparare a peștelui. De exemplu, fileul de somon nu își va pierde din beneficii, indiferent de cum îl vei pregăti, fie la cuptor sau în tigaie grill.Și ultima recomandare a specialiștilor în nutriție este să nu cumperi astfel de produse din piețele în aer liber, unde carnea nu este depozitată în frigider sau pe gheață la temperatură strict controlată, deoarece poate fi o sursă de boli intestinale și infecțioase.Reieșind din aceste sfaturi poți cu încredere să accesezi site-ul metro.zakaz.md și să-ți faci plinul cu pește și carne pentru câteva săptămâni înainte.

METRO îți aduce pe masă cele mai proaspete produse din pește și carne, păstrate în condiții optime, pentru a-ți oferi doza necesară de energie și grăsimi naturale.

Comandă online