3 specii de pești pe care trebuie să le consumi pentru a-ți asigura organismul cu grăsimi naturale
Timpul de citire : 3 minConsumul de pește proaspăt sau congelat este unanim considerat drept metodă de îmbunătățire a sănătății, grație proprietăților sale nutritive, a aportului de vitamine și minerale, precum și de grăsimi sănătoase. Specialiștii în alimentație, dar și medicii, afirmă că peștele este unul dintre produsele care se potrivesc în orice fel de regim, dacă vrei să slăbești sau să-ți fortifici starea generală. Totodată, aportul de nutrienți diferă în dependență de tipul cărnii de pește: roșie sau albă. Care sunt cele 3 specii de pești pe care trebuie să-i consumi pentru a-ți asigura organismul cu grăsimi naturale? Află dintr-un material oferit de specialiștii magazinelor METRO.
Somonul - un deliciu regal
Somonul este considerat, pe bună dreptate, un deliciu aristocratic. Carnea sa fragedă, cu un conținut sporit de minerale și grăsimi sănătoase poate fi introdusă ușor într-un regim alimentar echilibrat, grație proprietăților sale nutritive și calităților sale gustative extrem de rafinate. Pe lângă faptul că e delicios, fileul de somon este și o sursă de elemente imperativ necesare pentru un sistem cardiovascular și nervos sănătos. Pe lângă veritabilul Omega 3, acesta mai conține și seleniu (susține funcția cognitivă și sistemul nervos central), vitamina B12 (responsabilă de sănătatea pielii, ochilor, a sistemului nervos), niancină (transformă alimentele consumate în energie pentru întregul corp). Somonul este indicat spre consum chiar și în diversificarea alimentară pentru bebeluși, fiind un produs indispensabil.
CÂND AI CHEF DE CEVA BUN GĂSEȘTE INSPIRAȚIA ÎN REȚETELE NOASTRE
Află cum poți găti cele mai delicioase rețete!
Gătește cu noi