Cum să-ți pregătești copilul de ore? Lista celor mai importante rechizite și gadgeturi destinate celor mici

Timpul de citire : 3 min
copii cu ghiozdane la scoala

În ciuda tuturor evenimentelor și incertitudinilor existente, anul școlar 2020-2021 promite a fi unul extrem de provocator atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iar acest lucru cere o pregătire activă în materie de program școlar. Dacă sarcina didactică stă preponderent pe umerii profesorilor, părinților le revine obligația de a-și asigura copii cu birotică și rechizite de cea mai bună calitate, astfel încât să însușească potrivit curriculumul și să primească plăcere de la întreg procesul de studiu.

În ajutorul părinților vine campania promoțională Back to School, lansată de rețeaua de magazine METRO Cash&Carry, în cadrul căreia poți găsi la cele mai avantajoase prețuri o gamă variată de produse destinate studiului (variat e chiar puțin zis, luând în considerație cele peste 4000 de produse din categorie). Dar cum să-ți pregătești copilul corect de ore? Iată câteva dintre sfaturile specialiștilor METRO, care ți-ar ușura sarcina.  

copii cu caiete si creioane

Caiete și învelitori alese cu grijă

Caietele reprezintă baza oricărei liste cu rechizite, de aceea acum le poți găsi într-o varietate amplă, în cataloagele METRO, cu cele mai diferite specificații tehnice (număr de pagini, în linii sau pătrățele), astfel încât să-i fie cât mai la îndemână copilului tău. Achiziționează conform regulii 2-3 de bază plus 1-2 de rezervă, astfel încât aceste caiete să-i ajungă copilului tău de-a lungul ambelor semestre.

Învelitorile, la rândul lor, sunt o măsură de protecție pentru caiete, astfel încât acestea să își păstreze aspectul intact de-a lungul utilizării. Prin urmare, poți procura seturi adaptate după mărime. Nu uita că există învelitori și pentru manuale, ajustate conform clasei în care se află copilul. Acestea vor păstra întregi și curate cărțile, condiție vitală, indiferent de condițiile epidemiologice. 

fetita cu mama invata alfabetul

Accesoriile potrivite

Copilul tău va lua notițe, va scrie și desena activ, respectiv are nevoie de un arsenal potrivit de tot felul de pixuri (vezi care modele sunt cele mai comode pentru mâna sa), creioane și markere pentru notițe și sublinieri. Adaugă aici stickere și hârtii pentru tot felul de idei care îi vin celui mic. 

Totodată, un aspect important este cel al rechizitelor destinate creației: albume de desen, plastelină și creioane colorate. Acestea trebuie să fie nelipsite din activitățile celui mic, astfel încât să-i sporească inventivitatea și creativitatea. 

Accesorii digitale – viitorul educației

Apropo, în contextul scenariilor educaționale care vor fi încercate în acest an, trebuie să-ți pregătești copilul, alegându-i și niște gadgeturi electronice calitative. Aici poate fi trecut pe listă un laptop performant sau o tabletă bună, precum și o pereche de căști ergonomice pe care să le folosească pentru audierea cursurilor. 

Alege produse de calitate la prețurile cele mai bune, în cadrul campaniei Back to School, demarată de rețeaua METRO Cash&Carry. Calitatea, eficiența și funcționalitatea se regăsesc în magazinele METRO Chișinău și Stăuceni, acolo unde găsești pentru tine și copilul tău tot felul de rechizite, accesorii și obiecte indispensabile pentru studiile sale. 

Fă-ți lista completă, alege birotica estetic frumoasă și utilă copilului tău, iar anul școlar va trece mai productiv și ușor pentru el. METRO Cash&Carry – aliatul cumpărăturilor tale!