Cum să scapi de cozile mari din magazine în preajma sărbătorilor Pascale?

Timpul de citire : 2 min
Carucior cu produse in magazin

Sărbătorile Pascale sunt ocazia perfectă pentru a petrece timp de calitate cu familia și rudele apropiate, de a medita asupra noilor începuturi și de a fi mai buni. De ce ți-ai pierde această vreme în cozi interminabile pentru a umple cămara sau frigiderul, în loc să plasezi o comandă online? Specialiștii rețelei METRO Cash&Carry îți propun câteva sfaturi pentru a-ți eficientiza cumpărăturile pascale și a economisi timp, dar și bani. În rândurile următoare, le poți descoperi.

Individualizează meniul

Da, un meniu mai puțin generalist îți ușurează sarcina și îți economisește timp și bani. De exemplu, în loc să faci câteva zeci de aperitive sau feluri principale, poți opta pentru un meniu de trei poziții: un aperitiv cald, o salată și un fel principal. În acest caz, atunci când vei face cumpărăturile vei putea selecta doar strictul necesar pentru fiecare poziție.În cazul în care vrei să faci un fel principal cu carne, vei putea alege din start tipul acesteia: miel, porc sau pui. Legumele sau garniturile le poți seta din start, în dependență de alegerea cărnii. Individualizarea meniului îți permite nu doar să economisești bani, ci și să raționalizezi resursele folosite, deci nu vei mai irosi produse în zadar, iar oaspeții tăi vor fi încântați de bucatele tale.

fa o lista de cumparaturi

Fă liste!

Rafturile magazinelor sunt o adevărată ispită, mai ales dacă îți dorești de toate și vrei să bucuri cât mai mulți prieteni sau rude, dar dacă vrei să iei strictul necesar este oportun să îți pregătești… Bingo! O listă cu cele necesare. Îți recomandăm să îți structurezi lista pe trei categorii:

  • Produse indispensabile / urgente: aici pot fi incluse alimentele pentru masa de sărbătoare (gândește lista în concordanță cu meniul, astfel încât să acoperi toate pozițiile), decorațiunile (bibelouri, față de masă, șervețele textile sau de hârtie, lumânări parfumate), băuturile (nu vrei să uiți cumva sticla de vin roșu sau alb) și desertul (cozonacul, pasca și biscuiții, în cazul în care nu le prepari în casă); 
  • Produse de rezervă - câteodată, te poți pomeni în situația în care ai rămas pe ultima sută de metri fără anumite produse, de exemplu condimente, sosuri sau garnituri. De aceea, trece pe lista ta și câțiva itemi de bază (de exemplu, sare, zahăr, piper negru, orez sau mazăre bob). În acest fel vei scăpa de surprizele neplăcute care pot apărea. 
  • Produse de stocat - aici pot fi ușor incluse produsele necesare pentru casă: de exemplu, hârtia de copt, folia de aluminiu sau scobitorile. În plus, nu uita să îți suplinești stocul de săpun de mâini sau de gel antibacterian. 

MEREU NE-AI ALES PE NOI PENTRU CUMPăRăTURILE TALE DE SĂRBĂTORI

Hai acum si online!

Alege produse
comanda online

Comandă online

Acum ai posibilitatea să eviți cozile interminabile, apelând la serviciile METRO online și să procuri tot cu doar câteva click-uri. Sortimentul amplu din magazinul METRO zakaz te ajută să-ți pregătești rapid masa pascală și să eviți aşteptarea enervantă în fața caselor de marcat. Selectează produsele necesare și îți vor fi livrate direct la ușă. 

Bucură-te de căldura sărbătorilor pascale alături de cei dragi, iar echipa METRO va pune umărul pentru a te ajuta. METRO - savoare și gust zi de zi!