10 sfaturi de început de an școlar pentru părinți și copii

Timpul de citire:3min
school
Te încearcă mândria pentru copilul tău devenit școlar? Vrei să pui umărul la succesul său zi de zi? Da, este de-a dreptul minunat să vezi cum un omuleț mic o ia încet, dar sigur pe drumul maturității. De multe ori, cel mai greu este începutul de an școlar. Iată de ce noi, echipa magazinelor METRO Cash&Carry, am decis să îți oferim zece sfaturi utile pentru un început ușor de an școlar.
scoala

Alege rechizitele școlare împreună cu copilul tău

De regulă, nouă, părinților, ni se pare că știm mai bine de ce are nevoie copilul nostru și acest lucru este adevărat, dar să nu uităm că aceștia au o personalitate și un caracter puternic. Pentru a le stimula inventivitatea, lasă-i să își aleagă singuri rechizitele, în dependență de designul acestora, de colorit și formă.

school

Învață-l să economisească rațional

Educația financiară este un element indispensabil pentru cei mici, iar dacă vrei să îl înveți pe copilul tău să economisească, atunci începutul de an școlar este exact perioada necesară. Arată-i cum să economisească în alegerea rechizitelor și convinge-l că un penar cu unicorni sau un creion cu puf nu sunt neapărat ceea de ce are nevoie, iar diferența de preț poate să ajungă în pușculița sa pentru un scop măreț pe care-l puteți seta împreună.

Pregătește-l moral pentru ore

Comunicarea este mama succesului, mai ales atunci când ai de-a face cu un copil ce merge în clasa I. Pentru fiecare pici această schimbare este o constantă curiozitate, dar și un stres enorm. De aceea, discută cu el pe parcursul întregii veri, spune-i despre experiențele tale și ajută-l să înțeleagă ce provocări îl așteaptă, fără a-l speria.

school

Alege-i hainele pentru școală cât mai comode

În medie, copilul tău va petrece la școală circa 6-8 ore pentru activități. Prin urmare, acesta trebuie să se simtă cât mai liber în mișcări. Astfel, alege-i hainele pentru școală cât mai comode. Indiferent dacă există sau nu regula uniformei școlare, nu e cazul să fim prea rigizi și să le impunem celor mici niște piese vestimentare incomode.

Informează-l despre rigorile instituției școlare

Este dificil pentru un copil aflat la început de cale să înțeleagă toate obiectivele setate de către adulți, iar pentru ca el să nu se simtă confuz, pierdut în tot felul de reguli, este suficient să discuți cu el despre regulile școlii. Spune-i despre durata orelor și pauzelor, despre uniformă, despre conduită și despre vacanțele pe care le veți savura împreună.

10 sfaturi de început de an școlar pentru părinți și copii

Liniștește-i grijile

Este firesc ca cel mic să fie puțin stresat, dar poți să-i calmezi fricile. De exemplu, poți comanda cu el rechizite online și să-i arăți cum se aranjează tot în ghiozdan, cum trebuie să linieze câmpurile unui caiet sau să pună învelitorile pe cărți. În acest fel, îl vei responsabiliza, dar și îl vei liniști.

school

Spune-i că îi ești mereu alături

Copilul se simte protejat și pregătit, atunci când are suportul necondiționat al persoanelor dragi. Prin urmare, spune-i că îi ești alături zi de zi și că seara veți petrece timpul împreună. Acest lucru îl va calma și îl va ajuta să savureze școala, nu să o privească ca pe o despărțire dureroasă de părinți.
school

Învățați împreună

E lucru știut cât de ocupați sunt adulții, dar cei mici au nevoie constantă de noi. Ca să fie pregătiți de anul școlar, învățați împreună. De exemplu, discutați despre lista lecturilor obligatorii, despre temele creative pe care le va studia în noul an. Astfel, copilul se va simți antrenat în ceva mare și important, iar motivația sa va crește proporțional.

Motivează-l constant

Copiii sunt exploratori virtuoși, dar au nevoie constantă de motivație. Începutul de an școlar poate reprezenta și un pact între ei și părinți, pact în care nu e loc de compromis. Motivează-l cu timp de calitate pe care-l veți petrece în weekenduri, cu mici cadouri, cu activități comune. În acest fel, anul școlar va începe frumos și calitativ.

Iar de restul ne ocupăm noi. În magazinele METRO Cash&Carry descoperă o gamă vastă de rechizite școlare, haine și accesorii pentru copii, la prețuri avantajoase. METRO - oferte de neratat, zi de zi!