Osso buco cu carne de vițel și legume | Metro

Osso buco cu carne de vițel și legume

Ossobuco sau, în unele variante „osso buco”, este o rețetă originală de pe meleagurile însorite ale regiunii Lombardia, iar italienii au câteva variațiuni regionale ale acestei rețete. Această gustare deosebită se prepară, de obicei, dintr-o felie mai mare de carne cu os (sau două felii mai mici), secționate din piciorul de vițel. Carnea de vițel, preparată într-un fel aparte, este de o finețe nemaipomenită, iar elementul cheie  este sosul dulce-acrișor.
Osso buco - reteta milaneza

Punctează încă un voiaj inedit pe harta culinară a lumii cu rețeta de Ossobuco care este ceea de ce ai nevoie pentru a simte adevăratul gust al tradițiilor italiene. Nu ezita! Treci peste ezitările provocate de complexitatea rețetei și profită de senzațiile deosebite oferite de rezultatul final.

Timp
:
60 minute
Dificultate
:
mediu
Kcal/Porție
:
115

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente
6felii
carne de vită
2
cepe
1kg
legume rădăcinoase (morcovi, țelină, praz, rădăcină de pătrunjel
2căței
usturoi
80gr
pastă de roșii
500ml
vin alb sau roșu
350ml
stoc de vițel
după gustzeamă
lămâie
Pătrunjel
2frunze
dafin
4 boabe
ienupăr
3 semințe
ardei iute Pimento

E timpul să gătim

Pasul 1
Mai întâi, asezonează feliile de carne cu piper și sare, apoi dă-le prin în făină.
PAS 2
Rumenește-le în tigaie cu ulei de măsline, apoi pune-le la o parte.
PAS 3
Taie ceapa, legumele rădăcinoase și cățeii de usturoi. Prăjește-le într-un pic de ulei până când se vor rumeni. Apoi adăugă pasta de roșii și amestecă până se înmoaie totul.
PAS 4
Adaugă vin și lasă să fiarbă. Repetă acest proces, până când tot vinul s-a evaporat. Apoi toarnă bulionul peste amestec.
PAS 5
Adaugă carnea împreună cu frunza de dafin și mirodeniile. Acoperă tigaia și lasă totul să se gătească la foc sau în cuptor la căldură scăzută (la 180 ° C timp de aproximativ 1 oră), iar după aproximativ 30 de minute adaugă rozmarin, cimbru și coaja rasă de lamâie.
PAS 6
Aranjează carnea pentru servire și presară pătrunjelul tocat. Toarnă sosul printr-un filtru.

VALOAREA NUTRITIVĂ

per 100 g de produs

Proteine
27,9 g
Carbohidrați
0,1 g
Grăsimi
7,8 g
vezi toate rețetele noastre
Gătește bucate pe gustul tău.
Află acum
Avantajele tale
METro card
Încă nu ai card metro?
Îl poți obține acum
Obține cardul
Metro card - inregistrare card Metro
noutățile metro
ții să fii mereu informat?
Aici te poți abona pentru noutăți și oferte
Aplică acum
newsletter metro informatii oferte promotii