GEM DE CAISE/PIERSICI
Fructelene sunt un aliat fidel în alimentație, deja de câteva secole, iar gemurile și dulcețurile de casă ne trezesc amintiri din îndepărtata copilărie. Descoperă ore interpretare exotică a gemului din caise/piersici, cu accente suplimentare deportocală. Nu uita să treci această metodă de preparare în propriul tău caiet cu tradiții culinare. Cu siguranță, familia ta îți va aprecia efortul.
Consumat împreună cu orice tip de desert (înghețată, clătite sau chiar o prăjitură), gemul din caise sau piersici este o adevărată plăcere, desprinsă din copilărie. În plus, te vei bucura de aportul vitaminelor oferite de fructe pentru un sistem imunitar puternic.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
2kg
piersici\caise moi2kg
zahărscorțișoară
coajă de portocală
100ml
coniacE timpul să gătim
Pregătim fructele
Curăță piersicile/caisele de sâmburi și taie fructele în cuburi.
Punem la foc piersicile/caisele
Pune piersicile/caisele într-o cratiță la foc mic și adaugă scorțișoara.
Adăugăm zahărul
Pune zahărul, coniacul și 1.5 l de apă.
Adaugă siropul
Amestecă până când tot zahărul s-a topit, apoi mărește focul și lasă la fiert 15-20 de minute până ce o picătură de sirop pusă în apă rece se încheagă pe loc.
Servește cu plăcere
La final adaugă coaja rasă de portocală și se mai lasă câteva minute la foc. După ce se face un amestec omogen, poți stinge focul.