DORADA ÎN CRUSTĂ DE SARE
Dorada este considerată una dintre speciile de pești cu un potențial gustativ înalt, iar marii bucătari o utilizează în cele mai sofisticate și memorabile rețete culinare.Îți aducem în atenție o rețetă ușor de interpretat în propria ta bucătărie, dar care va fi pe gustul tuturor membrilor familiei. Ia-ți porția de omega 3, minerale și aminoacizi grație unei mâncări sănătoase și savuroase.

Fă o incursiune în bucătăria mediterană cu dorada, peștele care te face să descoperi cât de simplu se poate prepara un deliciu marin pe cinste. Încearcă prepararea cu sare și simte toată plenitudinea gustului.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
1kg
dorada2ml
sare de mare cu granulație grosieră150g
făină60tbsp
amidon4tbsp
ouă2g
usturoi1tbsp
lămâie1g
ierburi proaspeteE timpul să gătim
Pasul 1
Mai întâi prepară amestecul pentru crusta de sare. Pentru acesta amestecă într-un castron sare, făină, amidon și adăugă ouăle, mixându-le cu un robot de bucătărie.
Pasul 2
Pune lămâia tăiată felii, doi căței de usturoi presat și ierburile proaspete în interiorul peștelui.
Pasul 3
Întinde aluatul de sare pe o tavă de copt căptușită cu pergament și așază peștele pe el.
Pasul 4
Acum acoperă peștele atent din toate părțile cu aluatul din sare. Apasă ușor crusta, astfel încât să acopere complet peștele.
Pasul 5
Coace dorada în cuptor timp de aproximativ 30 de minute la 200 ° C.
Pasul 6
Scoate tavaua din cuptor, taie cu grijă crusta de sare cu un cuțit și îndepărtează cu grijă pielea. După puțină răcire, peștele este bun de servit.