CREPES SUZETTE CU SOS DIN PORTOCALE

Bucătăria franceză este o sumă de experimente, care te scot din zona de confort a mâncării obișnuite, iar combinațiile acesteia devin cartea de vizită a oricărui gurmand. Crepes Suzette nu face excepție. Este un desert franțuzesc de tradiție, din clătite, cu zahăr caramelizat, unt și - cel mai important ingredient - portocale. Gustul citric, proaspăt al sosului flambe, oferă o savoare proaspătă, aidoma unei veri calde în Provence.
crepes din portocale

Finețe, rafinament și unicitate - iată cele trei elemente definitorii ale acestui desert de zile mari. Gustul dulce-acrișor de portocală, combinat cu zahărul caramelizat și cu untul fin - toate în ansamblu creează o reverie gastronomică, parcă desprinsă din poveștile franțuzești de epocă.

Timp
:
60 min
Dificultate
:
Medie
Kcal/Porție
:
158

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente

E timpul să gătim

Pasul 1
Amestecă bine ouăle, laptele, zahărul și sarea.
Pasul 2
Adaugă făina la amestecul de lapte și se amestecă bine pentru a preveni formarea bulelor. Pune la răcit timp de 30 de minute.
Pasul 3
Topește untul în cratiță la foc mediu și toarnă-l în crema pentru clătite care trebuie să fie cât mai subțiri posibil.
Pasul 4
Pune zahărul în tigaie și lasă-l să se caramelizeze.
Pasul 5
Adaugă sucul de portocale, lichiorul și vanilia. Apoi se amestecă până scade jumătate din volum, astfel încât lichidul să devină sirop.
Pasul 6
Pune feliile de portocală și clătitele, apoi lasă totul la foc mic pentru 3 minute. După ce se înmoaie clătitele poți stinge focul sub tigaie.

NUTRITIONAL VALUES/SERVING

Proteine: 7,5 g
Carbohidrați: 29,8 g
Grăsimi: 6,4 g
VEZI TOATE REȚETELE NOASTRE
Gătește bucate pe gustul tău.
Află acum
Întreabă METRO
ÎȚI ACORDĂM SUPORTUL DE CARE AI NEVOIE
Suntem mereu aicipentru a te ajuta 
Contactează-ne