Costiță de porc la grătar
Știe toată lumea că porcul e cel mai frecvent reprezentat pe grătar de piept, ceafă și cotlet, mici și cârnați savuroși. Deși toată lumea visează la ele, coastele de porc sunt lăsate mai mult pe mâna chefilor din restaurante. Poate pentru că sunt mai pretențioase și necesită mai multă muncă. Sau poate pentru că nu se găsesc mereu la supermarket sau măcelărie. Sau, și asta e cel mai grav, pentru că nu-ți ies atât de bune, de fragede, de moi ca la restaurant. Normal că e grav, căci noi susținem bucătarii fără frică.

Așa că oferiți-ne 5 minute și noi vă oferim 5 secrete pentru coaste la grătar perfecte.
Timp
:
70 minute
Dificultate
:
mediu
Kcal/Porție
:
872
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
2 linguri
paprika afumată2 linguri
usturoi granulat1 lingură
piper alb măcinat1 lingură
piper negru măcinat1 linguriță
chili pudră2 linguri
muștar praf 2linguri
oregano uscat1linguriță
sare1/2
varză proaspătă1
morcov mare4linguri
maioneză1lingură
muștar1 lingură
muștar sare și piper
Vei mai avea nevoie de:
400gr
sos barbequeocrenguță
roșii cherryE timpul să gătim
Pasul 1
Curăță costița de grăsime excesivă, dacă e cazul.
Pasul 2
Într-un bol mic, amestecă toate condimentele si acoperă costițele cu acest amestec, având grijă s-o acoperi în întregime.
Pasul 3
Acoperă carnea și păstreaz-o în frigider pentru cel puțin 3 ore. Cu o perie, unge o parte a costiței cu sos barbeque și aranjeaz-o pe un grătar încins.
Pasul 4
Unge și cea de-a doua parte cu sos și întoarce costițele la fiecare 15-20 minute, adaugând de fiecare data un strat de sos. Repeta timp de 1,5-2 ore.
Pasul 5
Între timp, taie varza și morcovul în fâșii înguste, adaugă maioneza și muștarul, condimentează cu sare și piper și amestecă.
Pasul 6
Păstrează salata în frigider până e gata de servit. Cu 15 minute înainte să fie gata costițele, coace roșiile cherry pe grătar.