CHEC DE CRĂCIUN
Astăzi îți propunem o rețetă ce poate fi savurată cu cei dragi la masa de sărbătoare - un chec cu nucă și caramel. Această rețetă de chec este foarte simplu de urmat iar rezultatul este unul grozav!
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
150gr
făină de grâu400gr
zahăr240ml
lapte (grăsime 3,5%)180gr
unt4
ouă150gr
miez de nucă100gr
stafideTopping de caramel
2linguri
praf de copt1lingură
esență de vanilieE timpul să gătim
Pasul 1
Într-un bol, toarnă zahărul, adaugă untul și mestecă până se încorporează bine. Poți adăuga 50-60 ml de ulei vegetal. Amestecă bine toate ingredientele.
Pasul 2
Adaugă cele 4 ouă și amestecă bine. Adaugă laptele. Este necesar ca laptele să fie la temperatura camerei. Adaugă esența de vanilie.
Pasul 3
Într-un bol adaugă făina și praful de copt și sare după gust.
Pasul 4
Adaugă treptat conținul de făină amestect până se formează aluatul.
Fărâmițează nucile și adaugă stafidele în compoziție.
Fărâmițează nucile și adaugă stafidele în compoziție.
Pasul 5
Unge forma de copt cu unt și presară puțină făină. Toarnă aluatul în forma de copt și pune checul în cuptor la temperatura de 180 grade pentru 50-60 minute.
Pasul 6
Ornează checul cu zahăr pudră și sirop de caramelă.
Poftă bună!
Poftă bună!