Bile cu ciuperci, nuci și migdale
Trăim într-o lume în care timpul este cel mai valoros și, de aceea, chiar și gătitul trebuie să fie rapid. Dar acest lucru nu semnifică lipsa calității. Biluțele din cartofi cu ciuperci, nuci și migdale sunt soluția perfectă pentru un prânz rapid. Aromele de migdale, nuci și condimente alese se combină ideal cu finețea sosului din ciuperci, alături de cartoful moale învelit în crusta crocantă. Adaugă această rețetă în arsenalul tău și fii sigur că te vei bucura de aprecierea gurmanzilor.

Combinația sosului fin de ciuperci și biluțelor crocante cu nuci este numai bună pentru o cină specială în familie sau pentru o masă de sărbătoare.Nu ezita să-i surprinzi pe cei dragi cu o inovație gastronomică care, nu îți cere prea mult timp, dar în schimb devine memorabilă.
Timp
:
90 min
Dificultate
:
medie
Kcal/Porție
:
591
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
Pentru găluște:
600g
cartofi60g
semola (sau grau dur)60g
amidon1buc
ou100g
nuci tocate și migdale4 tulpini
patrunjel100g
unt100g
granule de grauPentru ciuperci:
500g
ciuperci1cățel
de usturoi1bucată
ceapă roșie2linguri
de unt4cârlige
cimbrudupă gust
sare, piper, nucușoarăulei de măsline
E timpul să gătim
Pregătește cartofii
Se fierb cartofii în apă sărată și se lasă să se usuce.
Mixează ingredientele
Pisează cartofii și adăugă amidonul, semola, oul bătut, nucile tăiate, migdalele, pătrunjel tăiat mărunt, sare și piper.
Pregătește biluțele
Formează biluțe mai mari din aluat și pune în mijlocul acestora câte un miez de nucă.
Fierbe bilele
Pune bilele la fiert în apă sărată timp de aproximativ 15 minute.
Pregătește ciupercile
Curăță și taie ciupercile, apoi taie ceapa și un usturoi mic. Pune totul la prăjit în ulei de măsline. Condimentează totul cu cimbru, sare și piper.
Prăjește bilele
Se pun la prăjit în unt mixul de migdale și nuci măcinate apoi se pun și bilele peste nuci. Se lasă la foc mare până se formează o coajă crocantă.