Crap cu legume la cuptor

O metodă inedită de preparare a crapului, care îți lasă gura apă. Crap la cuptor cu cele mai simple ingrediente foarte accesibile și într-o combinație unică.

Rețetă potrivită pentru adevărații gurmanzi. Crapul cu legume la cuptor poate, fără îndoială, să uimească pe oricine, chiar și pe cei mai mari bucătari ai lumii.

Timp
:
60 min
Dificultate
:
Medie
Kcal/Porție
:
162

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente
appx. 2,5kg
1-2 crapi
1buc
lamâie
4căței
de usturoi
250g
rădăcină de pătrunjel
250g
morcov
250g
țelină
2bucăți
ceapă roșie
50ml
ulei de măsline
100ml
vin alb
250 ml
bulion de pește
6 tulpini
rozmarin, salvie și cimbru
dupa gust
sare, piper, zahar

E timpul să gătim

Pregătește crapul
Clătește crapul în apă rece și usucă-l cu un prosop de hârtie. Fă tăieturi diagonale la o distanță obișnuită de-a lungul spatelui.
Condimentează-l
Sărează interiorul peștelui și umple-l cu lămâie, usturoi și puține ierburi. Se condimentează din afară cu sare și piper și se lasă cu lămâie și salvie.
Unge-l cu ulei
Apoi unge peștele cu uleiul de măsline.
Pregătește legumele
Curăță și taie legumele în bastoane groase. Taie ceapa în benzi fine. Se condimentează cu sare, piper și zahăr și se pune într-o tavă. Adăugă ierburile rămase, vinul alb și bulionul.
Dă peștele la cuptor
Pune peștele pe patul de legume. Coace-l la 160° C timp de aproximativ 45 de minute. Peștele este gata atunci când aripile dorsale pot fi scoase cu ușurință.
Servește
Scoate peștele din cuptor și serviți cu plăcere!

 

Valoarea nutritivă

per 100 g de produs

 

Proteine:
22.86 g
Carbohidrați:
0 g
Grăsimi:
7.17 g
vezi toate rețetele noastre
Gătește bucate pe gustul tău.
Află cum
Avantajele tale
ofertele metro
cele mai noi
cataloage
Le găsești
aici
Răsfoiește acum
catalog oferte metro - reviste metro cu reduceri si promotii
noutățile metro
ții să fii
mereu informat?
Aici te poți abona
pentru noutăți și oferte
Aplică acum
newsletter metro informatii oferte promotii