Interviu cu Olga Petrovici

Director general „Alfa-Nistru”, orașul Soroca

 

Gustul și calitatea produselor crescute în Republica Moldova sunt un exemplu bun de alimentație sănătoasă. De mai mulți ani producătorii locali depun eforturi mari pentru a răspunde cerințelor consumatorilor și pentru a le oferi calitate înaltă prin produse care corespund standardelor internaționale

Despre compania Alfa-Nistru

 

Oxana Petrovici, directoarea fabricii: „La început ne-a fost foarte greu să le explicăm oamenilor care sunt cerințele de calitate și de ce este important să respectăm instrucțiuni sau regulamente. Nu a fost o muncă ușoară, dar am reușit. De 15 ani întreprinderea este certificată conform standardelor managementului calității ISO și este foarte important pentru noi să respectăm aceste standarde. Suntem prezenți în tot lanțul valoric, începând de la producerea materiei prime și până la procesarea, conservarea și vânzarea tuturor produselor. Ne dorim ca produsele noastre să concureze cu cele de pe piețele externe, iar asta solicită respectarea cu strictețe a unor norme de calitate”.De ani de zile, peste 500 de oameni muncesc cu pasiune la creșterea și prelucrarea fructelor sau legumelor. Jumătate dintre ei sunt direcționați spre munca în câmp, acolo unde întreprinderea își crește materia primă, iar ceilalți muncesc în halele fabricii. Fac față cu tărie momentelor de grea încercare, pentru că își doresc să demonstreze că și în țara noastră produsele de calitate pot ocupa un loc de cinste pe mesele moldovenilor. Fiecare zi e o nouă încercare, însă doar prin provocări poți scrie povestea de succes a unei întreprinderi din domeniul agroalimentar, este de părerea directoarea „Alfa Nistru”.

 

Despre colaborarea cu METRO

 

La începutul lunii martie întreprinderea a trăit drama tuturor producătorilor locali – pandemia de COVID-19 i-a luat pe nepregătite, fără a avea un plan de rezervă. Mai mult decât atât. Orașul Soroca – localitatea în care întreprinderea își desfășoară activitatea – a fost plasat în carantină, iar odată cu această măsură au venit și limite ale pieței. Însă compania a reușit să-și continue activitatea, mizând și pe parteneriatul de încredere stabilit cu METRO, care i-a ajutat să beneficieze de o piață de desfacere sigură și stabilă. În colaborarea lor au pariat pe dezvoltarea mărcilor proprii METRO, pentru ca vizitatorii magazinelor din rețea să se bucure de produse cu un raport optim preț-calitate.

 

Oxana Petrovici, directoarea fabricii: „Colaborarea cu METRO a început în anul 2004. Din toată gama de produse ale fabricii, pentru METRO livrăm aproximativ 90 la sută. De mai mulți ani producem și produse pentru brandurile METRO „Aro” și „Metro Chef”. Sortimentul variat de produse pe care le livrăm include conserve, piureuri, sucuri, produse congelate etc. Această colaborare este foarte eficientă pentru compania noastră, deoarece METRO este un client foarte important pe piața din Moldova”.

Avantajele tale
DEVINO FURNIZOR METRO
Ai produse care dorești să le vezi perafturile magazinelor noastre?
Completează cererea
SERVICIUL  LIVRARE PROFESIONIȘTI
La METRO, găsești cele mai buneproduse pentru succesul afacerii tale!
Detalii