Interviu cu Andrei Novak | Metro

Interviu cu Andrei Novak

 

Afacerile de familie au avut întotdeauna un farmec aparte. Eforturi considerabile, dedicație nemărginită și curajul de a experimenta. Aceste trei componente stau la baza succesului Vinăriei Novak din satul Tartaul, raionul Cantemir, pasiunea pentru vin, fiind transmisă din generație în generație.

Despre afacerea Novak Winery

Pentru Andrei Novak, totul a început în anul 2004, când tatăl său i-a încredințat spre administrare fabrica sa de vinuri. A urmat plantarea podgoriilor de viță de vie: Cabernet, Fetească Neagră, Rară Neagră, Chardonnay. Peste câțiva ani, când a ajuns să strângă roada, a început să experimenteze. Hobby-ul lui Andrei a evoluat în ideea de a produce vinuri de autor, iar astăzi, Novak Winery se pregătește să exporte vin îmbuteliat în țări precum China, Polonia, Olanda sau Danemarca.


Colaborarea cu METRO

Pe timp de pandemie, vinificatorul a întâmpinat greutăți în ce privește distribuirea produselor. Dacă, anterior, printre piețele de desfacere era domeniul HoReCa, restricțiile impuse de criză au stopat livrările de vin spre această sferă. Parteneriatul cu METRO l-a ajutat să-și comercializeze vinurile și să facă planuri de viitor. „METRO ne-a venit în întâmpinare și, datorită faptului că vinurile noastre se găsesc pe rafturile magazinelor, progresăm încet, dar sigur. Deoarece avem un parteneriat de încredere, oferim prețuri accesibile pentru consumatorii finali și le punem la dispoziție un produs autohton de calitate. În această perioadă dificilă pentru toți, o asemenea susținere pentru micii antreprenori este substanțială și o motivație pentru a continua să producem vinuri bune”, spune Andrei Novak, vinificator.

Avantajele tale
DEVINO FURNIZOR METRO
Ai produse care dorești să le vezi perafturile din magazinele noastre?
Completează cererea
SERVICIUL  LIVRARE PROFESIONIȘTI
La METRO, găsești cele mai buneproduse pentru succesul afacerii tale!
Află detalii