Idei de amenajare a grădinei și terasei împreună cu toată familia

terasa
Ce poate fi mai plăcut și mai frumos decât o grădină și o curte amenajată corespunzător, în care să petreceți mult timp de calitate împreună cu cei dragi? Evident, una aranjată cu mâinile proprii, iar pentru a realiza cu succes această misiune, am decis să-ți oferim câteva recomandări și idei creative. Dacă te numeri printre persoanele care abia încearcă să își aranjeze grădina, curtea sau terasa, atunci acest material ți se va potrivi.
i1

Decorul de grădină și decorațiunile de curte - utilitate și estetic

Decorul de grădină este un element introdus în utilizare încă de casele regale, care își petreceau zilele lungi de vară în aer liber și, deci, aveau nevoie de o doză de utilitate și de estetic, care le-ar bucura privirea. Prin urmare, aceștia optau pentru tot soiul de statui și accesorii care se potriveau organic cu stilul grădinii. Apropo, dacă nu știai, există chiar și un design dedicat grădinilor, care presupune că atunci când decizi să îți aranjezi grădina poți apela la specialiști gata să-ți creeze un proiect stilistic original.
Dar chiar și tu cu forțele proprii poți să-ți amenajezi grădina și terasa. Începe prin a alege gama cromatică care ți se potrivește. De exemplu, dacă ai o casă vopsită în culori reci, poți opta pentru decorațiuni în culori calde, vii. Dacă ai o grădină mare, decorațiunile pot fi nițel mai voluminoase, adică vizibile. Dacă ai un spațiu mai mic, decorațiunile pot fi și ele redimensionate, adică să fie ușor de amplasat și de schimbat cu locul.
Utilitatea decorațiunilor de grădină, dar și de curte rezidă, de exemplu, în faptul că pot masca sistemul de irigație sau se pot amplasa ușor în spațiile care nu dau roadă, pentru a completa întreg aspectul grădinii sau al casei.

t1

Mobilierul de grădină - un motiv să petreci mai mult timp afară

Specialiștii ne recomandă să petrecem cât mai mult timp afară, pentru a respira aer curat și a ne suplini doza de vitamina D, iar acest lucru este și mai comod dacă ai un mobilier de grădină ales corect. Pentru a-l selecta corespunzător trebuie să înțelegi care este scopul utilizării acestuia.
Dacă petreci timp doar la grătar sau servindu-ți prânzurile în aer liber, atunci îți vor fi suficiente câteva scaune și o masă. Dacă vrei să faci activități cu cei mici, cum ar fi lecturi în aer liber, jocuri de societate, atunci completează spațiul cu o canapea și un balansoar.
Regula de bază este ca acestea să fie concepute din materiale rezistente la umiditate și căldură, iar ca element central să fie căptușite cu copertine care pot fi scoase și spălate.
Iată două reguli de care trebuie să ții cont la elaborarea decorului și aranjamentelor pentru curte și grădină:
Nu încărca prea mult spațiul cu decorațiuni de curte sau grădină. Și aici funcționează regula „mai puțin, mai bine”;
Creează o istorie, un cadru organic și plăcut din punct de vedere cromatic, stilistic.
Alege acum tot ceea de ce ai nevoie din rețeaua de magazine METRO Cash&Carry și găsește produse la prețuri avantajoase zi de zi.