Interviu cu Ilie Verdeș

Fiind o sursă naturală de vitamine, minerale și fibre, verdețurile sunt recomandate a fi consumate zi de zi pentru o alimentație sănătoasă. În bucătărie ele au rolul de a completa felurile principale sau de a asezona și condimenta preparatele culinare. Dar cum este să crești și să vinzi în Moldova verdețuri la fel de aromate ca cele din grădina bunicii? Faceți cunoștință cu Ilie Verdeș, fondatorul MolAgro care afirmă că principalul ingredient al succesului de piață pentru afacerea sa este... pasiunea, „asezonată” cu parteneri de încredere.

Despre compania MolAgro

 

Ilie Verdeș este un producător autohton din localitatea Mereni, Anenii Noi. Afacerea pe care o gestionează este specializată în creșterea verdețurilor și legumelor – mărar, pătrunjel, ceapă verde, lolla rosa, lolla bionda, alături de ridiche, pepene galben și alte culturi. Absolvind Universitatea din Tiraspol, specialitatea Geografie și Turism, nu a crezut niciodată că agricultura avea să fie domeniul în care își va pune pe roate o afacere.

 

Ilie Verdeș, producător local: „Ne-am specializat în creșterea acestor culturi deoarece sunt unele dintre cele mai delicate. Nu oricărui agricultor i-ar reuși, ele cer un tratament mai special. Credem că putem oferi oamenilor un produs select și de calitate.” 

„Desigur, parcursul unei afaceri implică diverse provocări. Problemele cu care ne-am confruntat au fost piața de desfacere, ambalajul pentru a fi expus un produs, vreme instabilă și factorul uman. Motive de a renunța cred că avem în fiecare zi de câteva ori, însă mereu găsim motiv să nu lăsam mâinile în jos. În fiecare dimineață când te trezești – e o nouă zi, trebuie să uiți de problemele din ziua precedentă și să mergi mai departe cu fruntea sus. ”

 

Despre colaborarea cu METRO

 

Pe timp de pandemie, când mulți agricultori din țară s-au confruntat cu problema comercializării produselor, piețele fiind închise, producătorul de verdețuri nu a întâmpinat greutăți la acest capitol. Știa că parteneriatul său cu METRO îi va oferi comenzi constante și o garanție pentru salarizare. În prezent livrează rețelei de magazine diverse produse, în funcție de sezon: ridiche, mărar, pătrunjel, leuștean, praz etc.

 

Ilie Verdeș, producător local: „METRO este pentru noi un partener stabil, un partener de încredere, care ne permite să facem planuri de viitor și să ne concentrăm pe investiții. Suntem siguri că ceea ce producem va ajunge la consumator, care poate găsi aici produse locale, de calitate superioară, cu certificat care îi dă o siguranță.”

DEVINO FURNIZOR METRO
Ai produse care dorești să le vezi perafturile magazinelor noastre?
Completează cererea
SERVICIUL LIVRARE PROFESIONIȘTI
La METRO, găsești cele mai buneproduse pentru succesul afacerii tale!
Detalii