Interviu cu Radu Grosu

Radu Grosu, directorul general al „Europlant”, una dintre cele mai mari companii importatoare de cartofi din Moldova. Cartofii sunt legumele nelipsite de pe mesele noastre pe orice timp. Ca să răspundă necesităților pieței, fermierii din țară alocă resurse importante pentru creșterea și comercializare produsului. Anul aceasta, mulți agricultori au suferit din cauza restricțiilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19. Radu Grosu știe însă, că drumul spre reușită este însoțit de urcușuri și coborâșuri, iar expertiza și susținerea pe care o poți obține de la parteneri este foarte importantă pentru depășirea oricărei situații. 

Despre afacerea Europlant

 

Radul Grosu gestionează de 9 ani o afacere specializată în cultivarea cartofilor. Și-a făcut studiile la Universitatea Agrară din Moldova, cunoștințe pe care le aplică astăzi în practică la dezvoltarea propriei afaceri. A început de la importarea materialului semincer, a continuat cu plantarea cartofilor și a dezvoltat o afacere înfloritoare – de la 5 hectare în primul an, la 120 de hectare actualmente. Astăzi 35 de angajați își câștigă existența muncind pe terenurile agricole ale fermierului.

 

Radu Grosu, producător autohton: „În agricultură obții reușite cu investiții tehnologice majore în calitatea produsului. Am suportat cheltuieli enorme, în special pentru educarea și școlarizarea în producerea acestei culturi. Am investit foarte mult în crearea sistemului de depozitare, ambalare și livrare, astfel încât să asigurăm întregul ciclu: de la producere până la furnizarea către consumatorul final. Cu multă muncă, dar și cu mult suflet în ceea ce facem, am ajuns să producem cartofi de calitate, aici în țară.”

 

Despre parteneriatul cu METRO

 

Anul aceasta mulți agricultori au suferit din cauza restricțiilor stabilite în contextul  pandemiei de COVID-19. Radu Grosu știe însă că drumul spre reușită este însoțit de urcușuri și coborâșuri, iar expertiza și susținerea pe care o poți obține de la parteneri este foarte importantă pentru depășirea oricărei situații.

 

Radu Grosu, producător autohton: „METRO a fost primul nostru partener, de la care a venit și ideea procurării liniilor de ambalare. Pentru a avea durabilitate, să oferi produse de calitate consumatorului final, iar asta îți asigură un parteneriat stabil. Noi punem accent în primul rând pe calitate. Pentru următorii ani, ne dorim să extindem suprafețele agricole cu culturi precum morcov, sfeclă și altele. Lucrăm foarte mult, implementăm în fiecare an tehnologii noi, pentru ca moldovenii să consume produse autohtone excelente.”

DEVINO FURNIZOR METRO
Ai produse care dorești să le vezi perafturile magazinelor noastre?
Completează cererea
SERVICIUL LIVRARE PROFESIONIȘTI
La METRO, găsești cele mai bune produse pentru succesul afacerii tale!
Detalii