Înregistrare client nou

Aplică pentru cardul METRO

Pește și fructe de mare

METRO asigură disponibilitatea unei game largi de pește proaspăt pe rafturile magazinului pe parcursul întregului an pentru a deservi cei mai pretențioși clienți. Aceasta include toată varietatea de produse locale și de import precum Somon de Atlantic din Norvegia, homari, stridii, midii etc. Pentru a menține calitatea și prospețimea peștelui, METRO a creat un lanț frigorific bine întreținut de la sursă până la magazin. Clienții sunt bineveniți să verifice calitatea peștelui pentru a fi satisfăcuți de toți parametrii de bază, cum ar fi: ochii strălucitori, branhii roșii, luciu distinctiv al pielii și aripioare intacte.


Sortiment pește și fructe de mare



INFO

  • Prezentare genarală

    METRO oferă clienților săi cea mai largă gamă de pește și fructe de mare la cele mai accesibile preturi. Cine altcineva poate oferi, la cele mai competitive preturi, peste 35 de soiuri de pește și fructe de mare sub un singur acoperiș?



Mulți cred că mâncarea gustoasă nu poate fi folositoare și invers. Acest stereotip este insuflat de anumite obiceiuri alimentare, dar la o analiză mai atentă, putem găsi mâncare delicioasă, cu avantaje sesizabile pentru sănătate. Un exemplu perfect îl reprezintă peștele și fructele de mare. Iar dacă alegerea este făcută dintr-un asortiment bogat de produse alimentare la prețuri mici, mâncarea sănătoasă și gustoasă poate fi și ieftină.

fileu-peste

Deși marea majoritate a amatorilor de creveți sau ton cred că doar își potolesc pofta, de fapt aduc beneficii considerabile sănătății personale. Acest lucru este demonstrat și de faptul că peștele calitativ și fructele de mare sunt o adevărată comoară pentru fanii înflăcărați ai fitness-ului și stilului sănătos de viață. Pentru gurmanzi și iubitorii de bucătărie japoneză, amintim că consumul moderat de sushi este nu doar sănătos, dar și ajută în lupta cu depresia.

Proteine

Fructele de mare sunt o sursă excelentă, de calitate foarte bună și, important, ușor digerabilă de proteine. De exemplu, dacă proteinele din carne sunt digerate de organism timp de aproximativ 5 ore, cele din pește sunt digerate în 2 ore. Nu putem uita nici de gustul atât de delicat și suculent.

Proteinele din pește și fructe de mare sunt considerate de înaltă calitate, datorită faptului că conțin cei mai valoroși aminoacizi. Potrivit medicilor, 200  de grame de pește acoperă nevoia zilnică de proteine. Desigur, în cazul celor care se ocupă cu sportul, este nevoie de o cantitate mai mare de proteine.

fructe-de-mare

Peștele de mare are un conținut ridicat de aminoacizi, cum ar fi metionina și lizina, ceea ce apropie compoziția sa de proteina ideală, care este considerată  a fi albușul de ou. Indiferent dacă optați pentru pește marinat sau proaspăt în alimentație, acești aminoacizi vor ajunge în organizm ca materiale de construcție. Avantajul fructelor de mare în fața cărnii îl prezintă aminoacidul taurina. Acesta este un aminoacid semi-esenţial ce se găseşte în cantitate mare la nivelul creierului, inimii şi retinei și acționează ca regulator al tensiunii arteriale - prin urmare, împiedică dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

Taurina stimulează, de asemenea, eliberarea de insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge. Cele mai bogate în taurină sunt creveții, calmarii, basul de mare, tonul și alți pești de ocean. Gustul și mirosul fructelor de mare se explică prin compoziția specifică a substanțelor extractive. Peștele de mare poate fi recomandat pentru gastrita cu aciditate scăzută, deoarece stimulează pofta de mâncare și eliberarea sucului gastric.

Grăsimi

Fructele de mare sunt bogate în grăsimi, care sunt considerabil diferite de grăsimile animaliere. Uleiul de pește are proprietatea de a rămâne lichid chiar și la temperaturi scăzute, ceea ce îl face asemănător cu grăsimea umană și sporește digestia. O calitate foarte valoroasă a uleiului de pește este un conținut redus de colesterol. Grăsimile din pește și fructe de mare ajută în lupta contra arteriosclerozei. Acest fapt se datorează conținutului de acizi grași poli-nesaturați, care dizolvă plăcile de colesterol.

peste-pe-gheata

Uleiul de pește, de asemenea, consolidează perfect sistemul imunitar, ceea ce reduce semnificativ șansele de a dezvolta cancer. Experții și nutriționiștii vorbesc în repetate rânduri despre beneficiile și proprietățile peștilor grași (somon, ton), bogați în acizi grași omega-3, care au un efect benefic asupra stării pielii omului prin producerea de colagen. Consumul de pește gras în cantitate moderată este util pentru astmatici.

Un nou trend dietetic este alimentația conform grupei sangvine. Recomandările pentru nutriție și stilul vieții pentru fiecare grupă de sânge necesită o analiză minuțioasă. Dar este necesar de remarcat, că peștele și fructele de mare se potrivesc pentru fiecare. Și prin urmare, sunt dorite pe masa fiecăruia, indiferent de grupa de sânge pe care o aveți, în special dacă reușiți să procurați pește la preț redus.

Acizi grași și vitamine

O altă caracteristică a uleiului de pește este și prezența în el a unei cantități semnificative de compuși biologici activi. Acestea sunt acizi grași esențiali: linoleic, linolenic și arachidonic, numiți vitamina F, care nu sunt sintetizați în corpul uman și, prin urmare, trebuie să fie incluși în alimentație. Uleiul de pește conține, de asemenea, vitaminele A, E și D. Deosebit de bogat în vitamine este ficatul de pește, în special speciile de cod și somon.

somon

În pește se găsesc și vitaminele grupei B, în același volum ca și în carne, iar vitaminele A, D și E în cantități de câteva ori mai mari. Pe lângă faptul că vitaminele sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului, acestea ajută la eliminarea toxinelor, iar vitaminele A și E ajută la prevenirea cancerului.

Omega-3

Deosebit de utile sunt grăsimile cu prezența acizilor grași poli-nesaturați, cunoscuți sub numele de Omega-3. Cercetările științifice ale savanților danezi au rezultate foarte curioase: datorită prevalării în alimentația eschimoșilor a peștelui și fructelor de mare, aceștia nu suferă de bolile vaselor sangvine. S-a dovedit că eschimoșii  aproape că nu au atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale sau scleroză. Persoanele care consumă produse cu conținut de acizi grași omega-3 prezintă o tendință mai mică de coagulare a sângelui, reduc incidența bolilor cardiovasculare și oncologice, reduc cantitatea de colesterol dăunător, îmbunătățesc vederea și activitatea sistemului nervos superior și sporesc speranța de viață. Cu toții știm că japonezii, marii admiratori a peștelui și fructelor de mare, trăiesc mai mult decât, de exemplu, europenii.

sushi

Substanțele minerale

Fructele de mare sunt un adevărat depozit de substanțe minerale. Peștele de mare este deosebit de bogat în iod, mangan, cupru și zinc, absolut necesare pentru metabolism. Deosebit de mult iod se găsește în cod, cambulă, somon etc. Mai mult de atât, peștele de mare conține elemente utile, cum ar fi: litiu, brom, fier, bor, fluor, astfel încât consumul acestora este recomandat pentru bolile tiroidiene. Printre macroelementele ce se conțin în pește, cele mai valoroase sunt compușii de fosfor, calciu, magneziu și fier. Pentru a asigura absorbția acestor substanțe, este necesar ca acestea să fie combinate corect, iar fructele de mare prezintă combinația perfectă.

macrou-copt

Peștele și fructele de mare pot fi pregătite într-o diversitate uluitoare de moduri: pește copt în rolă (fitofag la cuptor, somon copt, sardine la cuptor) sau la grătar (dorada rumenită pe grătar este un deliciu), sotat cu legume sau orez, cele mai inedite paste cu midii fără cochilie, salate cu creveți sau calmari, o porție generoasă de fructe de mare trase la tigaie, chiar și o caracatiță la cuptor, toate vor uimi cu siguranță orice invitați la cină. Rețete delicioase, dar și sănătoase în același timp! Pentru a crea și dezvolta tradiția de a servi bucate din pește în familie, cu siguranță veți avea nevoie de un hypermarket care vă poate oferi în permanență prețuri reduse la pește în Moldova. Am pregătit pentru voi câteva rețete originale, extrem de delicioase și, cel mai important, foarte, dar foarte folositoare pentru organism.


Fructe de mare trase la tigaie.

Pentru a savura din aroma și finețea gustului unui amestec mai variat de fructe de mare, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • un amestec de fructe de mare
  • ardei gras (roșu, galben)
  • câteva fire de ceapă verde
  • un castravete
  • -o lingură ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • sare și piper după gust
fructe-de-mare-gatite

Spălați fructele de mare și uscați-le, puteți folosi un prosop de hârtie. Le fierbeți cu puțină sare, după care le căliți într-o tigaie cu ulei de măsline și usturoi tocat mărunt. Turnați peste fructele de mare vinul alb și lăsați la foc până la evaporarea parțială a alcoolului. Separat, pregătiți o salată ușoară din castravete, ardei, ceapă cu puțină zeamă de lămâie. Serviți fructele de mare împreună cu salata.


Caracatiță la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g caracatiță
  • 2 cartofi
  • ceapă
  • 1 roșie
  • 80 ml ulei măsline
  • 100 ml apă
  • 25 g unt
  • câteva fire de pătrunjel
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 căței usturoi
  • sare și piper după gust

Caracatița curățată se pune la fiert în apă cu 2 linguri de oțet. E de ajuns să fiarbă timp de 20 minute. Între timp curățați cartofii, roșiile si ceapă și le tăiați rondele. Condimentați legumele, după care turnați apa și uleiul peste ele. Așezați caracatița deasupra legumelor și acoperiți tava cu folie de aluminiu. Încingeți cuptorul la 150 grade și dați caracatița la cuptor timp de 90 min.

Peste legumele din tavă turnați vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt si cățeii de usturoi striviți. Adăugați și untul. Puneți tava pe aragaz la foc mediu până când untul e topit complet. Apoi, mai lăsați să fiarbă 5 minute. Caracatița la cuptor se servește imediat ce este gata.


Paste cu midii fără cochilie

O rețetă mai puțin specifică pentru bucătăria moldovenească, dar o pregătim cu mare plăcere. Această combinație duce la extaz papilele gustative și uimește prin aromă și gust delicat.

Ingrediente:

  • 500g paste
  • 500g midii congelate fără cochilie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin alb sec
  • câteva fire de busuioc verde tocat
  • 4 roșii medii
  • 100g parmezan
  • 2 căței de usturoi

 

paste-cu-midii

Mai întâi, fierbeți pastele cu puțină sare. Curățați usturoiul și tăiați-l rondele, după care îl rumeniți în uleiul de măsline. Sotați midiile în tigaie timp de câteva minute (1-2, nu mai mult). Dacă nu ați dezghețat midiile preventiv, va fi nevoie să le pregătiți în tigaie timp de 10-15 min, însă acest lucru nu este recomandat, pentru a nu pierde din calitățile gustative a acestui produs. Adăugați busuiocul și roșiile tocate, vinul alb și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 5 min. Acest amestec îl mai țineți 3-4 minute la foc încet, dar deja împreună cu pastele. Serviți cu parmezan ras și ceva verdeață, după dorință. Doritorii pot încerca varianta cu midii întregi, procesul de gătit durează mai mult, dar este mai interesant și arată deosebit.


 

Curiozități!

Consumul de pește poate crește substanța cenușie din creier și o poate proteja de deteriorare.

Una din consecințele îmbătrânirii este scăderea funcționalității creierului (așa numita degradare cognitivă). În cele mai multe cazuri acesta este un fenomen normal, dar nu și în cazul bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer. Interesant este faptul că mai multe studii arată că persoanele care mănâncă mai mult pește au rate mai scăzute de declin cognitiv. Substanța cenușie este principalul țesut funcțional al creierului care conține neuroni, ce procesează informația, păstrează amintiri și, de fapt, ne fac oameni. Studiile arată că persoanele care mănâncă pește în fiecare săptămână, au mai multă substanță cenușie concentrată în centrul creierului, ce reglează emoțiile și memoria.

Peștele poate preveni și trata depresia, făcându-vă mai fericiți.

Depresia este o tulburare mentală gravă și foarte răspândită. Se caracterizează prin lipsă de dispoziție, energie și interes  față de viață. Chiar dacă despre această afecțiune nu se vorbește la fel de mult ca despre alte boli, depresia în societatea modernă este o problemă foarte gravă.

Numeroase studii au demonstrat că oamenii ce consumă regulat pește și fructe de mare, sunt mai puțin predispuși spre depresie. Testele de laborator demonstrează, că acizii grași Omega-3 sunt foarte eficienții în tratamentul depresiei și intensifică acțiunea antidepresantelor.

Rezultă că peștele poate, literalmente , să vă facă mai fericiți și să îmbunătățească calitatea vieții. Peștele împreună cu acizii grași fac o treabă bună și în cazul tulburărilor mentale, cum ar fi tulburarea bipolară.

peste-gatit

Peștele poate preveni astmul la copii.

Astmul este o afecțiune destul de răspândită, caracterizată prin inflamația cronică a căilor respiratorii. Din păcate, ratele apariției astmului cresc dinamic în ultimele decenii. Studiile arată că un consum regulat de pește reduce cu 24 % riscul astmului la copii.

Peștele poate îmbunătăți calitatea somnului.

Tulburările de somn au devenit incredibil de frecvente la nivel mondial. Tot mai mulți cercetători au ajuns la concluzia că deficitul de vitamina D este cauza extinderii acestui fenomen. Într-un studiu cu durata de 6 luni asupra a 95 de bărbați de vârstă mijlocie, ce consumau bucate cu somon de trei ori pe săptămână, au semnalat îmbunătățirea somnului și a productivității în timpul zilei. Acest lucru se datorează dozei de vitamina D prezente în somon.


Răsfoieste Catalogul de Prezentare 

Aici vei găsi un vast sortiment al peștelui și fructelor de mare, rețete inspirate si sfaturi utile.

 

 

catalogpeste Custom