Înregistrare client nou

Aplică pentru cardul METRO

Carne

În magazinele METRO Moldova, raionul de Carne atrage clienții cunoscători de gusturi fine și a calității înalte, fie ei profesioniști HORECA (hotele, restaurante și cafenele) ce doresc ca preparatele lor să aiba cea mai delicioasă savoare posibilă, fie revînzătorii care vor să ofere clienților săi produse de cea mai bună calitate la prețuri accesibile.

METRO Moldova garantează proveniența produselor din carne direct de la producătorii și furnizorii autorizați, păstrînd cu strictețe lanțul frigorific: carnea proaspată din sortimentul nostru este oferită într-o varietate de prezentări si secționări, carne de porc suculentă și roz, carne de pui sub diverse forme (pui întreg eviscerat, gambe, aripioare), mici și cîrnați, și multe alte produse pe care vă invităm să le descoperiți în raioanele noastre.



Sortiment Carne



INFO

  • Ambalare

    Unul dintre serviciile pe care le oferim este ambalarea specială a cărnii în conformitate cu cerințele clienților noștri. Pentru comercianții cu amănuntul, carnea se ambalează în funcție de dimensiunea corespunzătoare pentru revânzarea ulterioară. Clienții din sectorul HoReCa pot comanda diferite dimensiuni de tranșare și ambalare a aceluiași produs în funcție de necesitățile comerciantului cu ridicata care oferă carne refrigerată, precum și carne pentru bucătari, părți speciale și anumite tipuri de carne.

  • ISO 22 000

    Fiecare unitate cu produsele alimentare trebuie să respecte principiile care vor asigura siguranța alimentară și va minimiza riscurile pentru sănătatea consumatorilor. Compania METRO Moldova a fost certificată, in anul 2015, în conformitate cu Standartul ISO 22000:2005 (Sistem de management al siguranței alimentului) care identifică, evaluează si controlează toate pericolele fizice, chimice sau biologice care sunt generate de materii prime, incinte, mediu, personal, echipamente sau procesele de producţie. Aceasta implică mai multe etape menite să analizeze în detaliu procesul de producție și să identifice toate riscurile posibile care ar putea prejudicia siguranța produselor alimentare.

  • Comenzi

    În cazul prelucrării cărnii proaspete, pot fi îndeplinite solicitări de tăiere specifică sau alte ajustări ale materiei prime. Metoda avansată de ambalare poate, de asemenea, ajusta dimensiunea și numărul de bucăți individuale. Aceste specificații vor permite prepararea mai ușoară și mai rapidă a felurilor de mîncare.



Carnea este produsul prezent în alimentația zilnică a multor oameni. Vitaminele și aminoacizii din carne - componentele sale principale, au acțiune benefică asupra funcționării organismului, creșterii țesutului osos și funcționarea creierului. Pentru a vă organiza un regim alimentar echilibrat, merită să studiați despre valoarea compozițională și nutrițională a acestui produs, mai ales dacă alegeți carne bio.

carne-de-porc-grill

Consumul cărnii și a produselor din carne este într-adevăr important, în special datorită conținutului de proteine, ce se împart în două categorii: complete și inferioare. Primele sunt în volum mai mare și conțin aminoacizi de neînlocuit, ce nu sunt sintetizați de corpul uman. Reaprovizionarea rezervelor în continuă scădere este posibilă doar prin consumul unor anumite alimente.

Lipidele

Lipidele sunt caracterizate ca grăsimi și se conțin în celulele grase. Ele sunt indispensabile pentru:

- activitatea organelor interne;

- transmiterea impulsurilor nervoase;

- normalizarea contracțiilor musculare;

- cursul proceselor metabolice;

- transmiterea semnalelor la nivel celular;

-  accelerarea proceselor de regenerare.

Suplinirea cantității de lipide în organism cu ajutorul produselor farmaceutice este imposibilă, prin urmare, alimentația trebuie să fie echilibrată. Cei care evită lipidele din frica de kilogramele în plus ar trebui să afle că anume combinația lor cu glucidele rafinate este mai periculoasă, în timp ce lipidele din carne sunt printre opțiunile sănătoase – consumate în cantități adecvate și împreună cu fibre din legume. Așadar, o găină la cuptor, servită cu o salată din verdețuri și legume proaspete este o masă cât se poate de sănătoasă!

Compuși azotați și fără azot

Acești compuși sunt numiți elemente extractive. Rolul acestora în funcționarea corpului uman este la fel de important ca și rolul vitaminelor și substanțelor minerale. Mai mult de atât, conținutul acestor produși determină gradul de prăjire a cărnii, precum și posibilitatea apariției crustei crocante, atât de adorată de gurmanzi.

carne-de-porc-steak

Vitamine

Vitaminele neintegrate, ce se conțin în carne, aparțin grupei B (tiamină, riboflavină, biotină, acid folic, etc.) și E. Pentru a suplini aceste resurse, puteți consuma carne de porc sau de vită. Aceste vitamine contribuie la:

  • îmbunătățirea funcționării sistemului nervos;
  • accelerarea creșterii părului, unghiilor, oaselor și țesutului muscular;
  • normalizarea proceselor metabolice.

Substanțe minerale

Compoziția minerală a produselor din carne naturală conține elemente micro și macro. Printre acestea se numără:


• fier - 4,9 mg;

• cupru - 0,178 mg;

• mangan - 0,022 mg;

• zinc - 15,23 mg;

• cobalt - 0,04 mg;

• fluorură - 24,1 mg;

• iod - 0,65 mg;

• crom - 8,37 mg;

• molibden - 10,08 mg;

• nichel - 5,06 mg;

• seleniu - 45 mg.


Procentul lor în compoziția de bază față de alte elemente este mic, dar efectul asupra corpului uman este mare. Grupul de macroelemente include:


• sodiu - 65 mg;

• magneziu - 22 mg;

• fosfor - 188 mg;

• potasiu - 325 mg;

• sulf - 230 mg;

• calciu - 24 mg;

• clor-17 mg.


Tot mai răspândită este opinia că este dificil să găsim produse cu un volum mare de substanțe nutritive. Din cauza cărnii de proastă calitate, cresc nu celulele musculare, ci cele grase, prin urmare, elementele utile rămase pier în urma procesării termice. Anume dorința de a obține calitate îndeamnă tot mai mulți oameni să aleagă carne bio pentru consum.

carne-porc

Pentru a obține din consumul de carne maximul de substanțe nutritive și vitamine, alegeți un furnizor de încredere ca METRO, ce oferă carne doar de la producători autorizați, în paralel păstrând cu strictețe lanțul frigorific și standartele de securitate internaționale.

Vitaminelor și substanțelor minerale se datorează proprietățile utile ale cărnii:

• întărirea sistemului nervos;

• stimularea funcționării organelor sistemului cardiovascular;

• eliminarea riscurilor de dezvoltare a condițiilor patologice ale organelor de vedere;

• prevenirea posibilității apariției hipertensiunii arteriale;

• normalizarea proceselor metabolice ale corpului;

• îmbunătățirea activității digestive;

• saturarea rapidă a corpului pe o perioadă lungă de timp, realizată datorită valorii calorice ridicate;

• neutralizarea acțiunii acidului clorhidric pe pereții stomacului;

• eliminarea deșeurilor din prelucrarea legumelor și fructelor;

• crește rezistența la situații stresante, reduce susceptibilitatea la condiții depresive;

• îmbunătățește funcționarea creierului.

Unele soiuri de carne, ca de exemplu, anumite tipuri de carne de porc cu conținut mic de grăsime, carnea de pui, iepure, curcan sunt potrivite pentru organizarea unei diete alimentare.  Se înscriu perfect în alimentația femeilor însărcinate și celor ce alăptează. Pentru a evita apariția unei alergii, copiii mici trebuie să înceapă consumul de carne de la fileu de curcan sau carne de iepure, indiferent de preț, ele sunt cele mai potrivite pentru micuți.

carne-rata

Iar pentru că fiecare masă pregătită pentru oaspeți sau familie are deja un asorti de carne, iată câteva sugestii adăugătoare, pentru a completa orice meniu.


Aici vei găsi și rețete cu gust bun


Pelmeni de casă cu carne de porc

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 4 ouă
  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă albă
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 g unt
  • 1 lingură sare
  • 0.5 lingurite piper negru
  • 200 g smântână

Într-un bol de sticlă se pune făina, se bat ouăle, se adaugă 1 linguriță de sare. Separat pregătiți un pahar de apă. În amestecul de ouă, făină și sare se adaugă câte puțină apă, până se face un aluat care nu se lipește de mâini. Se formează 2 bile de aluat, se lasă 10-15 minute să se odihnească.

În acest timp se pregătește umplutura - tăiați ceapa foarte mărunt și o adăugați la carnea de porc tocată, plus 1 linguriță de sare, piperul, 2 ouă - se amestecă bine.

Mai frământați o dată bilele de aluat, mai lăsați 10-15 min. Din fiecare bilă de aluat se întinde o foaie subțire de 1-1,5 mm grosime. Cu un păhărel se taie rondele de aluat din această foaie. În mijlocul fiecărei rondele de aluat se pune puțină carne, apoi lipim marginile. Pentru a obține forma clasică de pelmeni de casă, se lipesc între ele colțurile.

Se fierb în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi se servesc fierbinți/calzi cu smântână, piper și sare după gust.


Pui cu ardei gras la tigaie

Ingrediente:

  • 450 g piept de pui
  • 2-3 ardei grași mari
  • 2 linguri ulei de măsline/unt topit
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare și piper după gust

 

Tăiați pieptul de pui în fâșii. Asezonați-l, într-un bol, cu ulei, boia, sare și piper. Încingeți uleiul într-o tigaie cu pereții groși. Căliți bucățile de pui 4-5 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta. După ce ați călit puiul, scoateți-l într-un vas și puneți la sotat ardeiul tăiat fâșii, în uleiul rămas de la pui.

După ce ardeiul se înmoaie, puneți la loc puiul, amestecați, mai asezonați cu sare și piper după gust. Puneți capacul și țineți tigaia la foc până ce se frăgezește și se aromatizează carnea de la ardei. Dați capacul la o parte și lăsați să scadă lichidul. Îl puteți servi alături de cartofi sau o porție de orez.


Friptură din carne de porc cu sos de prune

Ingrediente:

 

  • 800 g carne de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri sos de prune
  • 6-8 prune
  • sare, piper
  • 1 ceapă roșie
  • pătrunjel pentru decor

Curățați morcovul și tăiați-l rondele sau cubulețe. Tocați mărunt usturoiul și tăiați prunele spălate în sferturi. Carnea o tăiați în cubulețe și ceapa roșie în rondele.

Puneți într-o tigaie cu pereții groși morcovul, usturoiul, ceapa roșie, prunele și ghimbirul. Acoperiți amestecul cu puțină apă, sare și piper. Adăugați carnea de porc și sosul de prune și amestecați. Dați totul la cuptor (preîncălzit pentru aproximativ 30  de minute). Se poate servi în combinație cu orez simplu.