„Visul meu este să putem educa gustul pentru bucătăria autentică, de calitate”

 

Marian Danu, Lo Chef, Moldova

 

Este creativ și carismatic – ingrediente esențiale, care, combinate cu talentul său culinar, îl transformă în favoritul clienților, al învățăceilor și al telespectatorilor. Dar Marian Danu este mai mult decât atât – un antreprenor care a construit un brand recunoscut și câteva afaceri de succes. Iar pentru viitor are planuri și mai mari.

"După reîntoarcerea din Italia, am vrut să împărtășesc informația adunată pe parcursul anilor petrecuți acolo cu cei care, la fel ca mine, iubesc să gătească. Așa s-a născut conceptul „Lo Chef”. Am lăsat contabilitatea și auditul pentru profesia de bucătar, așa că pot să vă spun că fac ceea ce-mi place și sunt un om fericit. Această muncă nu este deloc ușoară, ea implică multă responsabilitate. În primul rând, trebuie să dai dovadă de responsabilitate atunci când alegi produsele din care vei găti  – e o misiune în care nu poți da greș. Nu există o laudă mai mare pentru un bucătar decât un client satisfăcut, sătul și care îți spune: „E foarte gustos, voi mai intra pe la voi!”"

 
- A spus Marian despre pasiunea pentru gătit

"Europa are un anumit ritm al mâncării, dacă pot spune așa, o cultură a consumului, ceea ce încercăm, puțin câte puțin, să educăm la clienții noștri. Tendințele și cerințele pieței s-au schimbat față de acum câțiva ani. Consumatorii cunosc bucătăria europeană, ei cer aceste bucate și știu cum arată originalul, așa că și piața se modelează, și noi devenim tot mai elevați. Cea mai mare provocare pentru un local, cred eu, este ca, odată ce și-a ales o direcție, să țină piept timpului, să-și găsească clientul și să-și mențină această direcție." 

 

- A afirmat Marian vorbind despre provocări

“Este foarte important să ai parteneri de încredere la orice etapă de dezvoltare a afacerii. De la METRO cumpăr produse proaspete pentru a prepara bucatele din meniu în așa fel, ca să justifice așteptările vizitatorilor. Cel mai mult apreciez receptivitatea echipei care răspunde cu operativitate la solicitările noastre. Un restaurant care se respectă trebuie să aibă la îndemână toate produsele necesare pentru a pregăti bucatele, în cazul nostru – cele cu specific italian. METRO îmi vine în întâmpinare cu o ofertă complexă și pot miza tot timpul că voi găsi în magazin tot de ce am nevoie.”

 

-A spus Marian despre relația cu METRO

Lo Chef Cafe este locul în care și-au dat întâlnire tradițiile culinare italiene. Restaurantul a fost creat în anul 2018 și este administrat de o echipă pasionată de gastronomie. Din rețeaua LoChef face parte și un studio culinar, acolo unde vizitatorii pot învăța arta gătitului.

 
Danu Marian, restaurantul Lo Chef

Adresa: str.Kiev 6/6, Chișinău, Republica Moldova.

Studioul gastronomic Lo Chef

Adresa: str. Albișoara 82/8, Chișinău, Republica Moldova.

www.lochef.md 

GĂSEȘTE MAI MULTE ISTORII DE SUCCES
vezi aici

Te inspiră oamenii creativi și ai vrea să pui umărul la succesul lor?

Suntem în căutarea oamenilor dornici să se alăture celor 600 angajați care nu lucrează pentru METRO, dar pentru succes.

Te așteptăm în echipa METRO!  

Pentru mai mult acceseaza METRO Carieră

Întreabă METRO
ÎȚI ACORDĂM SUPORTUL DE CARE AI NEVOIE
Suntem mereu aicipentru a te ajuta 
Contactează-ne