MASTERCLASS 2 CU Denis Seriojnicov
Familiarizarea profesorilor din învățământul tehnic cu diverse rețete savuroase

„La acest atelier, profesorii din învățământul tehnic au manifestat interes sporit față de gastronomia modernă, îmbinând cu succes ingredientele de calitate cu pasiunea pentru gătit, obținând rezultate delicioase. Ne bucură mult această deschidere a cadrelor didactice, care vor continua să instruiască generațiile viitoare de bucătari și specialiști din domeniul alimentației publice. METRO va susține și în continuare domeniul HoReCa, prin diverse inițiative și parteneriate pentru dezvoltarea culturii gastronomice în Republica Moldova, dar și pentru formarea profesioniștilor extrem de necesari domeniului.”
Alina Dusciac, Customer Experience Manager și Project Lead
Pentru a demonstra arta și tehnologia preparării mâncărurilor alese, chef Denis Seriojnicov a gătit vânătă coaptă cu mozzarella, doradă cu legume și sos „beurre blanc”, dar și file de pui crocant cu cușcuș. Astfel, profesorii au învățat să gătească utilizând în calitate de materie primă carne, pește, legume, dar și alte ingrediente care au fost puse la dispoziția participanților de către compania METRO.
Invitația de a participa la cel de-al doilea masterclass din serie a fost acceptată de către 17 profesori de la 15 Scoli Profesionale din țară. Cadrele didactice spun că alături de bucătarul-șef au descoperit tehnici moderne de gătire, au învățat să combine corect ingredientele și au testat modalități de prezentare a bucatelor în farfurie. Experiența practică și cunoștințele noi pe care le-au obținut în cadrul atelierului gastronomic vor fi transmise din toamnă și elevilor pe care îi instruiesc.
În cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa” vor fi desfășurate trei masterclass-uri cu bucătari-șefi renumiți, care au fost special concepute pentru cadrele didactice din instituțiile de învățământ profesional cu profil tehnic și cu programe în domeniul alimentației publice și gastronomiei, iar în octombrie va avea loc Campionatul Gastronomic 2021. Primul masterclass din serie a fost dedicat bucătăriei germane și a fost prezentat de către chef Traian Stoianov.Prin intermediul acestui proiect, METRO și partenerii săi își propun să dezvolte cultura gastronomică în Republica Moldova ca formă de exprimare a diversității culturale locale, mizând pe formarea continuă a resurselor umane din sectorul HoReCa, dar și să motiveze agenții economici din domeniu să investească în formarea echipelor și în cultura responsabilității sociale.