MASTERCLASS 1 CU Denis Seriojnicov

Familiarizarea profesorilor din învățământul tehnic cu diverse rețete savuroase

17 profesori din învățământul tehnic din țară au aflat secretele din bucătăria chef-ului Denis Seriojnicov, în cadrul celui de-al doilea masterclass dedicat domeniului gastronomic. Bucătarul a preparat împreună cu participanții și participantele trei rețete savuroase, utilizând ingrediente și produse disponibile astăzi. Atelierul s-a desfășurat în data de 22 iulie, în laboratorul tehnologic al Școlii Profesionale Nr. 2 din Chișinău.Masterclass-urile dedicate domeniului gastronomic sunt parte a proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”.

f

„La acest atelier, profesorii din învățământul tehnic au manifestat interes sporit față de gastronomia modernă, îmbinând cu succes ingredientele de calitate cu pasiunea pentru gătit, obținând rezultate delicioase. Ne bucură mult această deschidere a cadrelor didactice, care vor continua să instruiască generațiile viitoare de bucătari și specialiști din domeniul alimentației publice. METRO va susține și în continuare domeniul HoReCa, prin diverse inițiative și parteneriate pentru dezvoltarea culturii gastronomice în Republica Moldova, dar și pentru formarea profesioniștilor extrem de necesari domeniului.”

Alina Dusciac, Customer Experience Manager și Project Lead
Pentru a demonstra arta și tehnologia preparării mâncărurilor alese, chef Denis Seriojnicov a gătit vânătă coaptă cu mozzarella, doradă cu legume și sos „beurre blanc”, dar și file de pui crocant cu cușcuș. Astfel, profesorii au învățat să gătească utilizând în calitate de materie primă carne, pește, legume, dar și alte ingrediente care au fost puse la dispoziția participanților de către compania METRO.
g

Denis Seriojnicov, chef:

„Consider că aceste masterclass-uri sunt foarte utile pentru profesori, deoarece nu le-am arătat doar cum se prepară bucate noi, dar și tehnici de lucru, pe care le pot aplica în sistemul de învățământ. Suntem deschiși pentru asemenea evenimente, mereu gata să împărtășim din experiența noastră. Transmițând mai departe cunoștințele și secretele noastre, ajutăm viitorii bucătari să se dezvolte și stimulăm crearea noilor preparate în restaurante. Mă bucur că, deși METRO este o companie comercială, nu se axează doar pe vânzări, dar susține și diverse proiecte, masterclass-uri și Campionatele Gastronomice pentru Juniori, acțiuni atât de importante pentru dezvoltarea industriei HoReCa.”