Orez cu fructe de mare
Orezul cu fructe de mare este o rețetă tipică al bucătăriei iberice, în special cu culinăria spaniolă. Urmează pașii de mai jos și prepară rapid o cină pentru cei dragi.

Orezul cu fructe de mare este o rețetă tipică al bucătăriei iberice, în special cu culinăria spaniolă. Urmează pașii de mai jos și prepară rapid o cină pentru cei dragi.
Timp
:
45 minute
Dificultate
:
Medie
Kcal/Porție
:
102
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
500-800g
cocktail de fructe de mare400g
orez Arborio3
roșii conservate, decojite1
ardei dulce½
ardei iute (cu tot cu semințe)1
ceapă galbenă4căței
usturoi350-400ml
vin alb, sec15g
șofran50g
ulei de măslinedupă gust
sare, piper negru măcinatE timpul să gătim
Pasul 1
Curăță ceapa și usturoiul. Mărunțește ceapa și taie felii subțiri usturoiul.
Pasul 2
Taie cubulețe ardeiul dulce și felii ardeiul iute. Nu curăța ardeiul iute de semințe.
Pasul 3
Toarnă uleiul de măsline în tigaie. Adaugă sare și șofranul. Așteaptă până la 1 min să se încălzească uleiul și să se dizolve sarea.
Pasul 4
Adaugă ardeiul iute. Prăjește-l 30-40 sec.
Pasul 5
Adauă ceapa și usturoiul. Prăjește-le până ceapa devine translucidă.
Pasul 6
În tigaie, adauă ardeiul dulce. Prăjește-l 3 minute la foc mediu și adaugă roșiile decojite. Cu o lingugră de lemn sfărâmă-le în bucăți mai mici.
Pasul 7
Prăjește 3-4 min după care adaugă orezul. Amestecă-l continuu timp de 2 min.
Pasul 8
Adaugă în tigaie fructele de mare și vinul alb. Condimentează cu piper negru și, dacă e nevoie, mai adaugă un pic de sare.
Pasul 9
Când începe a clocoti, acoperă cu capac și lasă la foc mic pentru 20 min sau până orezul e fiert. Dacă în timpul fierberii vinul se reduce prea tare, adaugă în tigaie un pic de apă.
VALOAREA NUTRITIVĂ
per 100 g de produs