Înregistrare client nou

Aplică pentru cardul METRO

Vopsitul Ouălor - tradiții si metode

Cum să vopsești ouăle de Paști cele mai originale metode pe care nu le-ai știut

Zile numărate au rămas până la momentul în care vom sărbători Paștele. Nu ne putem imagina această zi fără ouă vopsite - unul din elementele principale ale tradițiilor pascale. 

Diverse metode cer și ingrediente diferite, care pot fi găsite într-un singur loc, dacă optați pentru un hypermarket cu oferte profitabile și prețuri ieftine. Am pregătit pentru dumneavoastră câteva metode tradiționale, dar și mai multe originale, de a vopsi ouăle de Paști.

Vopsirea ouălor de Paști - nu doar o tradiție religioasă, dar și o activitate distractivă, la care pot participa toți membrii familiei. Astăzi, sunt cunoscute mai multe metode de a vopsi ouăle, de la cojile de ceapă până la patch-urile colorate. Trebuie neapărat să încercați totul. Veți obține ouă strălucitoare, frumoase și neobișnuite.

Este important să țineți minte că le puteți mânca doar pe cele vopsite natural sau cu ajutorul unor coloranți speciali. În celelalte cazuri, fiți deosebit de prudenți.

Am ales 7 metode speciale, originale și captivante de a vopsi ouăle de Paști, care, cu siguranță, vor înfrumuseța masa de sărbătoare.

1. Cojile de ceapă

O metodă clasică de a vopsi ouăle de Paști - cojile de ceapă. Această metodă a fost folosită încă de bunicile noastre, și în continuare rămâne a fi cea mai populară. Folosiți o cantitate mai mare de coji de ceapă, pentru o culoare mai intensă. Cel mai arătoase sunt ouăle de culoare cărămizie.

oua-de-pasti-vopsite-cu-coji-de-ceapa

Spălați cojile, turnați peste ele apă și le fierbeți timp de 30 de min. Puteți adăuga în această infuzie 1 lingură de sare la un litru de apă. Puneți ouăle în cratiță, astfel încât acestea să fie acoperite de cojile de ceapă, le fierbeți 10 min. Scoateți ouăle din apă, le răciți și le ungeți cu ulei vegetal.

2. Fire colorate de ață

Încă o metodă de a vopsi ouăle de Paști - firele colorate de ață. Cu ajutorul acestora puteți crea umbre frumoase și neobișnuite. Este foarte simplu! Învăluiți ouăle cu firele de ață și le fierbeți. Mult mai interesant arătă ouăle vopsite cu ață de diferite culori.

3. Coloranți naturali

Dacă sunteți adept a tot ce e organic, veți opta pentru coloranții naturali. Pigmenții intenși din unele legume, fructe și fructe de pădure, cu ușurință vor vopsi ouăle de Paști. De exemplu, puteți vopsi ouăle în culoarea zmeurei sau bordo, cu ajutorul sfeclei.

oua-de-pasti-coloranti-naturali

Luați 1 l de suc de sfeclă roșie, adăugați 2 linguri de oțet, încălziți un pic și amestecați bine. În sucul abia cald puneți ouăle fierte și le lăsați pentru 2 ore. În locul sfeclei, în dependență de culoarea dorită, poate fi spanacul, sucul de mesteacăn, lămâia, morcovul și chiar cafeaua.

4. Decupaj

Decupajul este o tehnică sofisticată de a decora ouăle de Paști. Puteți obține adevărate capodopere în condiții casnice.

Fierbeți ouăle. Preparați un adeziv gelatinos: turnați gelatina cu apă în proporțiile indicate pe ambalaj și lăsați să se înmoaie, se presează printr-un filtru și se îndepărtează excesul de lichid, apoi se încălzește gelatina și se așteaptă dizolvarea granulelor. Luați șervețele de hârtie cu un desen ce vă este pe plac. Tăiați modelul dorit și lipiți-l pe coajă. Aplicați lipici gelatinoși pe partea superioară. Și uite așa, obțineți cele mai neobișnuite ouă de Paști.

5 Coloranți alimentari

A doua după popularitate metodă de a vopsi ouăle de Paști sunt coloranții alimentari. Veți obține ouă în toate culorile curcubeului. Poate culorile nu vor fi atât de aprinse, dar coloranții alimentari nu aduc nici o daună organismului, ceea ce, fără îndoială, este un plus.

oua-de-pasti-coloranti-alimentari

Urmăriți instrucțiile de pe ambalaj. De regulă, cu ajutorul coloranților alimentari, puteți vopsi ouăle simplu și rapid.

6. Abțibilduri termice

Dacă nu doriți să acordați prea mult timp și energie decorării ouălor de Paști, dar totuși vă doriți ca acestea să arate bine pe masa de sărbătoare, nu disperați -  există o soluție! În magazine puteți procura abțibilduri termice pentru orice gust. Urmăriți instrucțiunile de pe ambalaj. De regulă, va fi nevoie să fierbeți ouăle după care să puneți abțibildul și să le scufundați în apă clocotită. Voila! Ouăle frumoase de Paști sunt pe masa de sărbătoare. 

7. Marker pen

Această opțiune este potrivită pentru firile creative. Original, neobișnuit și exclusiv. Astfel de ouă nu veți găsi nicăieri altundeva, pentru că le veți picta, ghidat de propria  imaginație. Luați un marker permanent, puneți oul pe un suport și dați frâu fanteziei.

oua-de-pasti-decupaj

Sărbătorile de Paști sunt, în primul rând, bazate pe reuniunea familiei, ce dăruiește speranță și încredere în ziua de mâine. Fiți parte a acestei minuni - alegeți metoda ce vă este pe plac și vopsiți ouăle pentru masa de sărbătoare. Metodele prezentate de noi au un singur minus - ouăle vor fi atât de frumoase, încât vă va fi milă să le mâncați.