Înregistrare client nou

Aplică pentru cardul METRO

Poftește la Pește

preturi-reduse-la-peste-in-moldova
Felul în care ne hrănim ne reprezintă într-un mod profund și ne influențează productivitatea și entuziasmul cu care mergem prin viață. Alimentația este influențată de multipli factori, începând cu obiceiurile din familie și terminând cu tradițiile, convingerile personale și, desigur, disponibilitatea produselor. Acum, în această minunată perioadă, avem câteva zile înainte de Paști, când peștele iese în vizorul multora. Iar pentru a reuși să găsiți pește proaspăt, calitativ și gustos, aveți nevoie de un hypermarket cu un asortiment bogat de produse alimentare la prețuri mici, pentru a putea procura toate produsele necesare unei rețete sănătoase și gustoase -  toate sub același acoperiș!

Să obții și prețuri reduse la pește în Moldova, pe lângă un asortiment variat, este un avantaj greu de ignorat, mai ales când peștele este un produs atât de gustos, dar - mai ales - sănătos.

În acest articol vă vom oferi:

1. Curiozități despre avantajele de a consuma pește.

2. Câteva rețete absolut deosebite de pește.

3. Sfaturi despre alegerea peștelui cel mai proaspăt și gustos.

Evident, pe lângă însemnătatea morală, există și beneficii fizice ale consumului de pește. Peștele reprezintă produsul de bază a unui regim alimentar echilibrat, iar datorită elementelor benefice ca acizii grași Omega - 3, îmbunătățește funcționarea întregului organism.

 Ce însemnă consumul de pește pentru organismul uman?

  •  Sănătate a inimii

    Acizii grași Omega - 3 pot reduce inflamațiile și protejează inima de boli cronice. Mai mult de atât, consumul de pește reduce riscul apariției insuficienței cardiace și a bolilor cardiace ischemice.

  •  Sursă de vitamina D

    Vitamina D este de neînlocuit pentru absorbția de Calciu și sănătatea oaselor. Tot mai mulți oameni suferă de insuficiență de calciu din cauza modului de viață, de aceea prezența peștelui în alimentație este o soluție excelentă pentru a compensa lipsa de calciu.

  •  Îmbunătățirea vederii

    Peștele, fiind una din cele mai bune surse de acizi grași Omega - 3, are proprietatea de a îmbunătăți vederea și în general sănătatea ochilor.

  • Somn sănătos

    Vitamina D favorizează calitatea somnului și ne ajută să nu ne trezim în mijlocul nopții.

  • Ameliorează simptomele artritei reumatoide

    Artrita reumatoidă este o inflamație cronică a articulațiilor. Consumul regulat a peștelui poate reduce durerea ce însoțește această boală.

  • Scade nivelul de colesterină

    Potrivit nutriționiștilor de top, acizii grași Omega - 3 scad nivelul colesterolului „rău” din sânge, care este asociat cu dezvoltarea arteriosclerozei.

  • Reduce probabilitatea dezvoltării bolilor autoimune

    Consumul peștelui gras poate preveni dezvoltarea bolilor autoimune cum ar fi diabetul de tip 1. Potrivit experților, vitamina D are un efect pozitiv asupra imunității și a schimbului de carbohidrați.

  • Accelerează metabolismul

    Acizii grași Omega - 3 accelerează metabolismul în repaus și în timpul activității fizice, precum și oxidarea grăsimilor.

  • Reduce tensiunea arterială

Studiile au arătat că acizii grași Omega - 3 contribuie la reducerea tensiunii arteriale.

După ce ați luat cunoștință de numeroasele beneficii ce însoțesc consumul regulat a peștelui, cu siguranță, sunteți curioși să aflați unde îl puteți cumpăra. Mult mai important - să aveți din ce alege și să puteți conta pe calitatea produsului.

METRO propune clienților săi o alegere variată a produselor locale și de import, astfel încât și cel mai pretențios consumator de pește și fructe de mare, își va găsi ceva pe plac. Primiți 35 de soiuri de pește la cele mai accesibile prețuri, de la pește capelin la somon, doradă și pangasius, păstrate într-un lanț frigorific modern, ce asigură calitatea produsului. 

 

somon

Pentru cei ce preferă peștele de apă dulce, METRO propune să vă delectați cu: crap, pastrav  sau fitofag, livrat direct de la producător și păstrat în condiții ce asigură calitatea și prospețimea.

În magazinele METRO Moldova, peștele de apă sărată este importat din Franța, Grecia, Italia, Spania, direct de la producătorii și crescătoriile locale de pește. Pentru ca dvs. să aveți posibilitatea să apreciați calitățile gastronomice și prospețimea produselor, peștele este recepționat în stare refrigerată pe gheață. Iar dacă doriți ceva gata de servit imediat, puteți opta pentru diverse tipuri de pește marinat.

Pentru a satisface cele mai rafinate gusturi, magazinele METRO oferă posibilitatea să savurați cele mai folositoare fructe de mare: moluște, crustacee și scoici.

Și pentru că nu e suficient să ai doar ingrediente de calitate, dar și un plan bun pentru a le pregăti, vă propunem câteva rețete deosebite cu pește.

Păstrăvul la cuptor cu legume.

Păstrăvul - unul din cei mai populari pești de apă dulce printre meniurile restaurantelor din toată lumea. Nu este mai puțin cunoscut nici la noi. Ideal pentru un prânz sau o cină de sărbătoare alături de cei dragi. Combinația armonioasă a peștelui cu legume oferă doza necesară de elemente nutritive.

 

reteta-pastrav-la-cuptor

Deci, acestea sunt ingredientele de care veți avea nevoie la pregătirea păstrăvului la cuptor cu legume:

  • Păstrăv - 750 g;
  • Ceapă - 200 g;
  • Vinete - 100 g;
  • Roșii - 250 g;
  • Ulei vegetal - 50 ml;
  • Sare - după gust;
  • Condimente - după gust.

În calitate de garnitură pentru păstrăvul copt puteți pregăti cartofi fierți cu unt sau orez. Datorită neutralității gustului, aceste produse se vor combina armonios cu păstrăvul aromat.

În ceea pe privește condimentele - rămâne la discreția dvs. Cea mai populară alegere sunt Ierburile Provence, pe care le puteți înlocui cu frunzele de oregano și mărar.

Și acum când păstrăvul e gata, vă rămâne să îi invitați pe cei dragi la masă. Sperăm că și dvs. veți rămâne satisfăcuți de o rețetă atât de simplă, dar plină de gust și aromă. Poftă mare!

Merluciu la cuptor.

Merluciu este un peşte popular, bogat în nutrienţi esenţiali pentru menţinerea sănătăţii, fiind în acelaşi timp un tezaur de proteine şi de acizi graşi Omega 3. Carnea sa albă are textură fină, delicată şi o aromă uşoară.

reteta-merluciu-la-cuptor

Ingrediente:

  • Merluciu - 1 kg
  • Condimente pentru pește - 1 pachet
  • Ardei iute - 2 bucăți
  • Ardei gras - 1 bucată
  • Roșii - 200 g
  • Lămâie - 2 bucăți
  • Ceapă - 2 bucăți
  • Ulei de măsline - 5 linguri

Preparare: se spală foarte bine peştele, se condimentează cu ingrediente pentru peşte. Burta se umple cu rondele de ceapă tăiate subţiri, feliuţe de ardei iute şi de lămâie curăţate de coajă. Se prind cu scobitori.

Se aşază peştele în tavă şi se stropeşte cu ulei de măsline (4 - 5 linguri). Pe lângă el se pun rondele de roşii şi ardei gras galben. Se dă la cuptorul preîncâlzit la 180 grade timp de 45 de minute. Această rețetă simplă de trunchi de merluciu la cuptor va bucura întreaga familie.

Somon marinat.

Somonul nu este doar incredibil de gustos, dar și foarte folositor pentru organism. Datorită conținutului de vitamine, minerale și acizi grași Omega - 3, somonul întărește arterele, protejează împotriva bolilor cardiace, stimulează funcționarea creierului. Consumul regulat de somon revitalizează pielea, părul și unghiile.

reteta-somon-marinat

Pentru a pregăti acest pește marinat în condiții casnice, veți avea nevoie de:

  • Somon - 2 kg
  • Zahăr - 50 g
  • Sare de mare - 100 g

Cu un cuțit ascuțit, tăiați peștele din partea laterală a abdomenului, faceți mai multe incizii de-a lungul coloanei vertebrale, încercând să nu deteriorați pielea de pe spate. Scoateți osul coloanei vertebrale, curățați abdomenul. Clătiți peștele cu apă rece și uscați-l.

Puneți sarea și zahărul într-un recipient. Se recomandă să folosiți sare de măcinare diferită, pentru ca somonul să fie sărat uniform. Umpleți peștele cu acest amestec, pliați marginile.

Înveliți somonul pregătit în folie alimentară și păstrați-l în frigider pentru 24 de ore.

Somonul marinat în condiții casnice este foarte delicios și poate fi servit atât separat, cât și în combinații spectaculoase. Un aperitiv pregătit din acest pește marinat, va arăta foarte bine pe masa de sărbătoare.

Creveți cu orez și curry.

Creveții sunt unul dintre cele mai populare fructe de mare din întreaga lume. Dragostea nemărginită pentru creveți din partea sexului frumos se datorează și faptului că aceste crustacee adorabile conțin foarte puține calorii, dar sunt bogate în calciu și proteine. Este o plăcere să le gătești!

reteta-creveti-cu-orez-si-curry

Pentru a savura din aroma creveților cu orez și curry, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Orez - 200 g
  • Ceapă - 100 g
  • Creveți curățați - 250 g
  • Ulei vegetal - 70 ml
  • Curry - 50 g
  • Pătrunjel
  • Sare

Tăiați ceapa în rondele subțiri și căliți - o în tigaie cu ulei de măsline cu sare. După ce se înmoaie ceapa, adăugați orezul, prăjiți-l și turnați apă (două pahare de apă la un pahar de orez). Se adaugă curry și se lasă la foc pentru 15 min. După, adăugați creveții și pătrunjelul mărunțit, amestecați bine și luați tigaia de pe foc. Dacă nu sunteți un iubitor de orez, puteți modifica ușor rețeta pentru niște fructe de mare trase la tigaie delicioase.

METRO este destinația perfectă pentru a procura orice tip de pește sau fructe de mare, deci, poftește la pește!