Înregistrare client nou

Aplică pentru cardul METRO

Mobilă și decor pentru terasă și grădină

produse-terasa-gradina

De ceva timp plănuiți să amenajați o terasă în curtea casei? Sezonul grătarelor, picnicurilor, șezătorilor ]n aer liber este pe cale să înceapă, ceea ce înseamnă că a venit timpul să amenajați sau să renovați terasa, dând un suflu nou grădinii cu ajutorul unui decor original. Vă vom povesti astăzi despre avantajele și dezavantajele pe care le are mobilierul de grădină realizat din diverse materiale, vă vom sugera cele mai originale decorațiuni pentru grădină și vom oferi sfaturi pentru a amenaja o terasă de vis, tocmai bună pentru odihnă.

Amenajarea terasei nu este nici pe departe o sarcină ușoară, cum ar putea părea la prima vedere. Prin urmare, atunci când alegeți mobila de grădină, este necesar să vă asigurați că aceasta se va încadra armonios în peisajul înconjurător și va corespunde designului. De exemplu, în cazul în care clădirea este construită din lemn, prioritate are mobilierul pentru terasă din lemn, sau mobilierul ratan, realizate în stil rustic.  

mix

Pentru casele construite în apropierea un lac sau izvor, se recomandă mobila ușoară, realizată în culori pastelate.

Veți fi plăcut uimit de asortimentul variat al mobilei pentru grădină și terasă din magazinele METRO. Dar aceasta nu înseamnă că alegerea mobilei pentru un spațiu deschis, cum este grădina și terasa, este o sarcină simplă. Este nevoie să luați în calcul câțiva factori:

 • Nivelul de umiditate
 • Rezistența mobilierului la alternanța de temperaturi
 • Fiabilitate
 • Limitele de greutate

Am pregătit un ghid detaliat despre ce mobilier de terasă este de obicei ales pentru zona de odihnă în aer liber și care sunt avantajele fiecărui tip de mobilă.

În alegerea mobilierul pentru terasă și grădină, ar fi bine să vă ghidați atât de aspectul general al grădinii, cât și de fațada clădirii. Fiți de acord, că mobilierul din lemn pentru terasa unei case în stil rustic va arăta mult mai bine decât cel metalic. În cazul în care doriți să optați pentru o variantă mai ieftină, puteți alege o alternativă, cum ar fi mobilierul pentru terasă din ratan sintetic.

Producătorii moderni au obținut rezultate foarte bune în fabricarea produselor din plastic care imită lemnul.

Acum, să examinăm mai detaliat calitățile pozitive și negative a diferitor materiale pentru mobila de grădină.

Mobilier pentru terasă din lemn

Ce poate fi mai plăcut decât recreerea în aer liber într-un scaun șezlong din lemn - o combinație ideală. Lemnul are o durată lungă de viață, este absolut ecologic și relativ rezistent la schimbările de temperatură.

Acordați atenție acoperirii mobilierul meselor și scaunelor din lemn, acestea trebuie să fie tratate cu antiseptic, care împiedică deteriorarea.

 • Durabilitate. Mobilierul pentru terasă de calitate este fabricat din lemn de tec, din specii rășinoase. Nu uitați să împrospătați regulat acoperirea folosind vopsea sau lac.
 • Mobilitate. În vânzare sunt atât modele staționare, cât și modele mobile. A doua variantă este mult mai comodă în utilizare. În sezonul rece, puteți depozita scaunele și mesele, de exemplu, în garaj.
 • Preț. Mai scump decât mobilierul din lemn poate fi doar cel din piatră. Cu toate acestea, o astfel de investiție se va răscumpăra din plin. La urma urmei, proprietarul primeșteo adevărată plăcere de la odihnă timp de foarte mulți ani.
 • Rezistența la soare. Mobilierului din lemn, acoperit cu un lac special, practic nu îi este frică de expunerea la razele solare. Va fi nevoie să reînnoiți acoperirea meselor și scaunelor din lemn odată la 3-4 ani.
mobila-pentru-terasa-din-lemn(2)
 • Rezistența la umezeală. Chiar și cu acoperire specială, rezistența mobilei din lemn la umiditate lasă de dorit. Din acest motiv, ar fi bine să feriți mobila de ploaie. O puteți face cu un paravan sau cu umbrele speciale, care, pe lângă aspectul practic, au și rol vizual - vor completa tabloul.

Set de grădină din ratan

Avantajele unui astfel de material precum ratanul, sunt îndeajuns. Este rezistent, durabil, arată foarte bine împletit. Acest material este pe larg folosit în fabricarea mobilierului pentru grădină și terasă. În plus, acest material este rezistent la apă. Deci, puteți lăsa fără frică mobilierul din ratan într-un spațiu neacoperit. De asemenea, evidențiam greutatea mică a acestuia, puteți schimba locul pieselor de mobilier cu ușurință.

Neajuns ratanului este deformarea sub influența soarelui, a aerului prea uscat și a zăpezii. Aveți grijă ca mobilierul din ratan să nu fie expus la lumina directă a soarelui pentru o perioadă lungă de timp. Cum să aveți grijă de mobilierul  din ratan? Simplitatea în exploatare este unul din atuurile acestui material. Este suficient să îl ștergeți din când în când cu o lavetă umedă.

mobila-din-ratan-pentru-terasa

Mobilier din plastic

Câteva cuvinte despre plastic. Desigur, din toate opțiunile, acesta este cel mai ieftin. Iar dacă prindeți perioada ofertelor promoționale și a reducerilor în magazinele Metro, puteți cumpăra mobilier pentru grădină și terasă cu un buget foarte mic. Avantajele plasticului sunt foarte tentante:

 • Greutate mică. Deci, mobila din plastic poate fi ușor transferată dintr-un loc în altul.
 • Compactitatea. Nu ocupă mult spațiu.
 • Mobilitate.
 • Un exterior plăcut.
 • Diversitate de culori. În plus, modelele moderne din plastic (scaune, mese, chiar și rafturi) imită perfect produsele din lemn sau ratan.
articole-pentru-gradina-stropitoare (2)

Materialul este rezistent la substanțe chimice. În cazul în care plasticul este de calitate scăzută, sub influența soarelui poate pierde luminozitatea culorii. Pentru a spăla mobila, este suficient să folosiți apă obișnuită cu săpun.

Odihna la terasă devine și mai plăcută cu o iluminare reușită. Luând în considerare că terasele sunt în aer liber, principiile de alegere a accesoriilor de iluminare diferă de cele din interiorul casei. Iluminarea teraselor este adesea ignorată, dar aceasta are o serie de avantaje. Seara, vă puteți petrece timpul la terasă citind o carte, croșetând sau răsfoind albumele de familie. Și, nu în ultimul rând, o iluminare reușită poate servi drept un decor suplimentar al casei. Pentru iluminarea terasei puteți folosi lămpi solare de grădină, felinare, etc. O variantă și mai convenabilă sunt lămpile solare, ce acumulează energia necesară de la soare în timpul zilei.

Gazonul în grădină oferă o plăcere fără precedent – cea de a contempla un covor verde impecabil, bine îngrijit și dens. 

Gazonul necesită nu doar o îngrijire regulată, dar și foarte atentă. Gazonul necesită tunsoare, udare, hrănire și aerisire. Pentru această sarcină deloc ușoară, veți avea nevoie de sisteme de irigațiiaerator manual de gazon, furtun aspersor, pompă de stropit electrică, stropitoare.

Când aproape ați terminat amenajarea grădinii și terasei, uneori se creează impresia unei compoziții neterminate. Acel ceva ce lipsește sunt micile elemente decorative, care dau o căldură deosebită decorului și emană energie pozitivă. Puteți alege din diversitatea decorațiunilor pentru grădină pentru a oferi originalitate grădinii. Un exemplu în acest sens sunt bicicletele decorative cu coș în față, în care puteți pune o oală cu flori. O grădină cu flori va arăta cu totul deosebit cu ajutorul unui gard decorativ și pietre decorative de grădină , elemente definitorii a unui decor rustic. Și desigur, să nu uităm de figurinele de grădină, de exemplu: piticii de grădină.