Înregistrare client nou

Aplică pentru cardul METRO

Campionatul Mondial de Fotbal 2018

fifa-2018-campionatul-mondial

Pregătește-te! Fii gata de Acțiune! FIFA 2018

Campionatul FIFA este unul din cele mai așteptate evenimente la nivel global. Miliarde de oameni urmăresc cu atenție desfășurarea lui. În aceste momente magice toți sunt uniți de una și aceeași pasiune: pasiunea pentru sportul frumos și susținerea echipei favorite. Dar, desigur, că prietenia și o vorbă bună la o bere cu prietenii transformă FIFA într-o adevărată delectare pentru văz, auz, dar și gust!

 

 

Cel mai important eveniment din lumea fotbalului adună toți oamenii pasionați de sport la o bere rece, iar 2018 se așteaptă a fi un campionat pe cinste, urmărit de circa jumătate din populația globului.

Or, nimic nu poate înlocui o bere rece în perioada de vară, iar cu ocazia campionatului FIFA 2018, poți beneficia de oferte fierbinți în magazinele METRO. Vezi ce promoții găsești în magazinele noastre cu această ocazie.

web310x315_5 (2)

„Lupta” ce se dă o dată la 4 ani are loc în Rusia în acest an. Pentru a 21-a oară în istoria campionatului, participanții se vor bate pentru titlul de cea mai bună echipă din lume.

Meciurile au loc pe 12 stadioane diferite, între 36 de echipe, toate aceste facilități fiind construite special pentru acest eveniment.

Câte știi despre FIFA? Mai jos vei găsi cele mai interesante curiozități despre campionat, și vei vedea ce anume va diferenția campionatul din acest an de cel din 2014.

 

 

Într-o altă ordine de idei, în culisele zgomotului și distracției produse de FIFA, se ascunde o industrie întreagă, care e mult mai activă decât orice se întâmplă la oricare alt eveniment. Orice lucrător dintr-un bar, terasă sau restaurant înțelege că atâta timp cât e FIFA, aglomerația e nebună, dar și profiturile cresc mișcător!

 

Echipa METRO susține toți întreprinzătorii moldoveni de la mic la mare și le dorește succes în afaceri. Tocmai din acest motiv am venit și noi cu câteva idei despre cum să se pregătească HoReCa de FIFA pentru a profita la maximum de campionat!

Iar celor pasionați de cifre, le propunem, în continuare, să tragă cu ochiul la statisticile mondiale legate de campionatul FIFA și afacerile legate de el.

 

 

Indiferent dacă dorești doar să stai împreună cu prietenii la o bere, sau vrei să prinzi acest val pentru a crește pe plan profesional, îți dorim distracție pe cinste, meciuri cu adevărat spectaculoase și vizionare plăcută împreună cu cei apropiați!

Curiozități despre campionatul FIFA

Discuțiile despre FIFA sunt acum în toi și oriunde te-ai duce, ai cu cine vorbi pe tema dată. Dar pe lângă ceea ce toți știu deja, există și multe alte detalii interesante, mai puțin cunoscute de publicul larg.

Îți prezentăm 9 curiozități, care pot reprezenta, totodată, și 9 idei excelente pentru discuții la o bere cu prietenii:

 1. FIFA este cel mai vizionat eveniment de pe planetă. În 2010, de exemplu, 3.2 miliarde de oameni au vizionat mai mult de un minut din finala campionatului. Această cifră reprezenta cca. 46% din toată populația pământului. Dintre ei, 2 miliarde au văzut mai mult de 30 de minute de meci.
 2. Cele mai multe goluri, înregistrate de un singur jucător pe parcursul unui singur campionat, au fost date de către Just Fontaine. În anul 1958, el a înregistrat 13 goluri în numai 6 meciuri. Într-un singur meci, cele mai multe goluri (5) le-a înregistrat Oleg Salenko (Russia).
 3. Cel mai mare număr de goluri dintr-un singur meci au fost înregistrate în 1982 de către echipa Ungariei, împotriva echipei El Salvador. Meciul s-a finalizat cu scorul 10:1. Impresionant, nu?
 4. Cel mai rapid gol în istoria campionatului a fost înregistrat în secunda 11 de către Hakan Sukur (echipa Turciei) în anul 2002. Meciul împotriva Coreei de Sud s-a finalizat cu scorul 3:2 în favoarea turcilor.
 5. Cea mai “rapidă” cărticică roșie a fost ridicată în secunda 56. Jose Batista a fost alungat de pe teren, dar echipa Uruguay a menținut scorul de 0:0, chiar și fără prezența lui.Cel mai mare număr de cărți roșii îl deține Brazilia – 11.
 6. Cel mai scump campionat mondial a avut loc în Brazilia. În anul 2014, s-au cheltuit 14.5 miliarde de dolari pentru organizarea evenimentului! Până atunci, suma maximă a fost 6 miliarde (Germania, în 2006).
 7. În anul 2010, doar în incinta stadioanelor s-au vândut 750,000 litri de bere și 390,000 de Hot Dog-uri. Câte gustări!
 8. În anul 1966, trofeul a fost furat chiar înaintea campionatului. El a fost găsit în 7 zile.
 9. În 2026, numărul de echipe din competiție va crește de la 32 la 48.

Campionatul rămâne o temă intens discutată în această perioadă. De la cifre brute la curiozități inedite – toate merg perfect cu o bere rece, într-o companie plăcută, care împărtășește aceleași interese.

FIFA în cifre. Datele din 2014 vs. cele din 2018

Pentru a înțelege cu adevărat cât de mare e Cupa Mondială FIFA, cel mai bine e să observăm ceea ce spune mai mult decât orice cuvânt – numerele.

FIFA oferă toate statisticile legate de campionate și ele pot fi găsite pe site-ul lor oficial. Fiind cu adevărat curioase, acestea te vor călăuzi spre o nouă latură a evenimentului. Un rezumat al acestor date împreună cu câteva concluzii binevenite, arată cam așa:

- În 2014 au fost vândute 3.141.908 de bilete, dintre care 64% erau pentru brazilieni. Prețurile pentru un bilet au variat între 90$ și 990$ pentru vizitatorii internaționali. Cele mai ieftine bilete au costat 15$, doar pentru studenți și pensionari.

web310x315_4

- Impozitele totale achitate Braziliei de către FIFA, în 2014, au fost aproximativ 7.2 miliarde de dolari.

- Doar pentru oferirea drepturilor de a difuza Campionatul Mondial, FIFA adună până la 4 miliarde de dolari. În 2014, 16.746 de persoane din Media au fost prezente pe stadioane.

- Pe lângă FIFA, există și multe alte afaceri ce au de câștigat în urma acestui eveniment. Cele mai mari venituri înregistrate sau aproximate au fost înregistrate în următoarele industrii:

 • Casele de pariuri.   Doar în Anglia, 1 miliard de lire sterline au ajuns prin casele de pariuri în vara anului 2014. Cu toate că nu trebuie să uităm și faptul că englezii sunt foarte aprinși când e vorba de fotbal.
 • Stickere cu fotbaliști.   Compania italiană Panini este unul din giganții din acest domeniu și se consideră că ei au vândut aproximativ 330 milioane de stickere, cu un venit de aproximativ 120 de milioane de dolari.
 • Producătorii de haine sportive.   Aproximativ 13 miliarde de dolari reprezintă doar creșterea profitului în urma vânzărilor de îmbrăcăminte sportivă din 2014. Doar compania Adidas aștepta creșteri de peste 2 miliarde de Euro în acel an.
 • Bere și Snack-uri.   Doar în prima săptămână a camptionatului, în Anglia s-a cumpărat bere cu 28 de milioane de lire sterline mai mult decât în anul trecut. Alte băuturi de asemenea au înregistrat o creștere în vânzări cu 17%. Vânzările snack-urilor la bere, precum alunele, au crescut cu 3 milioane. Unele companii de Fast-Food au înregistrat vânzări de burgere de 250% peste medie.

Ce ține de campionatul din 2018, ne-au fost deja oferite câteva cifre:

- Prețurile pentru bilete sunt cuprinse între 105$ și 1100$ pentru vizitatorii străini, iar pentru cetățenii Rusiei, ele sunt de 1280-7040 RUB.

- Pentru acest eveniment, a fost alocată o sumă de 1.9 miliarde de dolari de către FIFA. Majoritatea banilor au fost repartizați pentru organizarea locală.

- Capacitatea stadioanelor este cuprinsă între 35.000 în Kaliningrad și Ekanterinburg și 80.000 la Moscova, stadionul Luzhniki.

- Costul stadioanelor din Rusia pentru campionat variază între 215 milioane (Ekaterinburg) și posibil chiar 1.5 miliarde (St. Peteresburg) de dolari. Stadionul din St. Peteresburg este considerat la moment cel mai scump stadion din lume.

După cum se poate deduce, FIFA este un eveniment de reală anvergură, cu multiple implicații culturale, dar și economice.