Fii regizorul mesei tale de sărbătoare! Rețete delicioase pe care le poți găti cu ajutorul produselor de la METRO

Timpul de citire:3min
3
Iată că se apropie cu pași grăbiți cel mai magic și mult-așteptat moment din an - sărbătorile de iarnă. Și desigur, în dorința de a petrece aceste clipe într-un mod cât mai memorabil și atmosferic, oamenii au pornit deja în aventura căutărilor tuturor celor necesare pentru a face posibil acest lucru. Începând de la decorațiuni, cadouri pentru cei dragi și finalizând cu căutarea produselor necesare pentru meniul planificat, rafturile magazinelor METRO sunt suplinite pentru a satisface toate gusturile, viziunile și necesitățile cumpărătorilor.

De-a lungul timpului, masa servită la sărbători a devenit mai mult decât un mijloc de îndepărtare a senzației de foame, căpătând mult sens și căldură pentru toți cei prezenți. De regulă, aceasta reușește să adune în jurul său oameni apropiați, povești, amintiri și zâmbete, toate acestea încununate cu bucatele delicioase pregătite de gazdă.Cu toate că, conform culturii alimentare a țării noastre, masa de sărbătoare presupune o varietate mare de mâncăruri, gătite cu drag și dăruire de către cei ai casei, totuși, există persoane care preferă mesele mai subtile, cu bucate la fel de delicioase, dar pregătirea cărora necesită mai puțin timp și efort. Așadar, atât pentru cei ce preferă mesele bogate, pline de alternative gastronomice, cât și pentru cei care preferă să nu complice lucrurile și să savureze gustări „rapide”, propunem o listă de aperitive savuroase, perfecte în combinație cu vinul spumant, care se gătesc „cât ai face numărătoarea inversă de Revelion”. Ingredientele pentru acestea pot fi găsite cu ușurință, în asortiment vast, în magazinele METRO, iar fiindcă multe dintre ele sunt extrem de căutate în această perioadă, METRO a avut grijă să le ofere la un preț promoțional, pentru a fi accesibile pentru orice masă de sărbătoare.

Fie că preferați gustările care conțin pește, carne sau cele vegetariene, crostini-urile sunt o opțiune extrem de simplă, accesibilă, dar care totodată oferă un spațiu imens de variații creative, capabile de a satisface toate papilele gustative. Așadar, vă propunem câteva opțiuni de tarte pe care le-ați putea pregăti pentru masa de sărbătoare.

# Crostini cu prosciutto

Ingrediente necesare: Baghetă, oțet balsamic, ulei, miere, brânză de capră/oi/feta, prosciutto, struguri, ruccola.Bagheta de pâine se taie felii, se unge pe ambele părți cu un strat subțire de ulei (de dorit de măsline) și se pune la cuptorul încins la 180 de grade, până la rumenirea feliilor.Pentru a face dressing-ul, se va mixa ulei, oțet balsamic și miere, în proporțiile dorite, apoi se va adăuga sare și piper după gust. Odată ce sosul are o consistență omogenă, se va adăuga un strat subțire pe pâinea scoasă din cuptor.După ce a fost adăugat dressing-ul, acesta este acoperit de o felie de prosciutto, deasupra acesteia venind o felie de brânză, 2-3 frunzulițe de ruccola și o bobiță de struguri, tăiată în jumătate. Toată compoziția este finalizată cu încă câțiva stropi de dressing.Iată câteva dintre produsele necesare pentru această gustare, pe care le puteți găsi la preț promoțional în magazinele METRO.

1
2
3

# Crostini cu cașcaval

Ingrediente necesare: Baghetă, ulei, cașcaval/brânză feta, roșii cherry, ardei dulce, usturoi.Bagheta de pâine se taie felii, se unge pe ambele părți cu un strat subțire de ulei (de dorit de măsline), jumătate de cățel de usturoi se rade pe pâine și se pune la cuptorul încins la 180 de grade, până la rumenirea feliilor.Odată scoase din cuptor, feliile sunt completate cu o felie de cașcaval sau brânză feta, care pleacă înapoi în cuptor până la topirea subtilă a acestora, după care sunt decorate cu ardeiul gras tăiat cubulețe și roșii cherry tăiate în jumătate.Rezultatul este unul care îți lasă gura apă, datorită combinației dintre dulce-acrișor și sărat. Iată ingredientele promoționale pe care le găsești la METRO pentru a îți împodobi masa de sărbătoare cu această variantă de gustări.

6
 
5
4

Firea umană și-a format abilitatea de a crea lanțuri asociative cu ajutorul cărora nu doar supraviețuiește, dar reușește să își reamintească și să resimtă diverse lucruri. Dacă aroma mandarinelor ne amintește de sărbătorile de iarnă, există mâncăruri, capabile de a ne duce
emoțional înapoi copilărie.

Așadar, pe aceeași notă nostalgică, vă prezentăm câteva mâncăruri și gustări, care ne sunt atât de bine cunoscute, dar totuși pot fi revalorificate și reinventate într-o manieră inovativă și puțin mai sănătoasă.

# Tartine cu șprote

Pentru a recrea acest deliciu al copilăriei aveți nevoie de: pâine, șprote, castraveți, cremă de brânză, lămâie. Toate acestea le puteți găsi în magazinele METRO, la cea mai înaltă calitate, iar câteva dintre ingredientele ce pot fi cumpărate la preț promoțional, le puteți vedea mai jos.După ce aveți toate cele necesare, tartina se va face în următoarea consecutivitate: crema de brânză se aplică pe pâine, deasupra vin două felii subțiri de castravete, apoi șprotele. Tartina urmează să fie decorată cu o felie subțire de lămâie.

7
8

# Salată cu crabi

Pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Pentru a face o astfel de salată, aveți nevoie de: ouă, crabi, ceapă, porumb conservat, maioneză, frunze de salată și verdeață – pe toate din listă le găsiți la prețuri promoționale la METRO.

8
10

După cum se știe, ouăle fierte se taie cubulețe, la fel ca celelalte ingrediente, apoi se amestecă împreună, adăugând maioneza și condimentele după gustul dvs. Pentru a decora deliciul, dar și pentru a-i aduce puțină sănătate, vom aranja în farfuria care urmează să ajungă pe masa de
sărbătoare câteva frunze de salată, astfel încât farfuria să fie acoperită. După ce acolo se va pune salata cu crabi, aceasta va fi decorată cu verdeața tocată mărunt.

# Jeleu-curcubeu

Nici iubitorii de dulciuri nu au fost uitați de către promoțiile METRO. În această perioadă, puteți găsi o varietate vastă de jeleuri și fructe conservate, iar în continuare vă propunem o sugestie de desert, care va completa spiritul sărbătorilor de iarnă cu aroma și gustul său exotic.

11
12

Așadar, pentru a aduce curcubeul pe mesele dvs, aveți nevoie de câteva pachete de jeleu, cu diferite arome, pe care urmează să le preparați conform instrucției de pe ambalaj. Doar că, nu vă grăbiți să le fierbeți pe toate odată!

Pregătiți bolurile în care urmează să apară curcubeul. Deschideți cutia cu fructe conservate și scurgeți bine siropul din aceasta, după care puneți pe fundul bolului un strat de fructe. După ce ați preparat conținutul din primul pachet de jeleu ales, turnați-l peste fructe și lăsați-l
la rece, până ce jeleul va deveni mai rigid. Repetați procedura, cu sau fără fructe, în funcție de numărul de jeleuri pe care intenționați să-l utilizați. Pe ultimul strat, atunci când este aproape întărit, presărați fulgi de cocos și lăsați la rece până la servire.

Iar pentru ca masa de sărbătoare să fie una completă, la METRO găsiți băuturile în varietate mare și dulciurile în ambalaje tematice.

 

Acestea, dar și multe alte produse le puteți găsi în catalogul METRO, anexat aici. Poftă bună și sărbători fericite alături de cei dragi!