Cum să pregătești copilul pentru noul an școlar

Timpul de citire:2min
scoala
Fiecare părinte știe ce înseamnă începutul anului școlar și cât de provocator poate fi procesul de pregătire, de câtă răbdare este nevoie până în ajunul zilei când se aude sunetul clopoțelului, iar cei mici umplu sălile de clasă. Dar gata, poți să transformi această etapă într-o comuniune plăcută alături de copilul tău. Echipa METRO Cash&Carry îți aduce câteva sfaturi de care să ții cont pentru a-ți pregăti corect și rapid copilul de școală.
scoala

Pasul nr. 1: Fă inventarul rechizitelor școlare

Acest pas este necesar pentru cei ai căror copii deja au început școala și sunt într-un anumit ciclu primar, gimnazial sau liceal. De regulă, avem tendința de a cumpăra rechizite școlare cu rezervă, formând anumite stocuri, iar pentru a evita aglomerarea dulapurilor și găurile în bugetul familiei, prima etapă relevantă este să verifici ce i-a mai rămas celui mic din anul precedent.

O să fii uimit să descoperi că poate acesta mai are caiete în plus sau câteva blocuri de hârtie de desen. În acest fel, vei avea informația necesară pentru a structura lista inițială de cumpărături.

Atrage atenția neapărat și la starea uniformei școlare, deoarece copiii au tendința să crească repede și de cele mai multe ori, mai ales în primii ani de școală, vei fi pus în fața faptului împlinit că peste vară copilul tău a luat în greutate și/sau înălțime. La acest aspect, îți recomandăm să iei minim două piese vestimentare, cu rezervă, pentru a le putea curăța ușor și schimba. Poți varia culorile fără a devia de la normele prestabilite de instituția de învățământ pentru hainele pentru școală. De exemplu, poți alege cămăși în nuanțe de alb - bej - albastru cu diferite croieli și forme, dar neapărat cât mai comode de purtat, pentru a nu-i îngrădi copilului libertatea de mișcare.

scoala

Pasul nr. 2: Completează lista conform cerințelor instituției școlare

Un pas important este să verifici, apelând la pedagogi, care sunt materiile noi introduse și de ce va avea nevoie copilul tău pentru acestea. Eventual, înainte de începutul anului școlar, poți cere de la diriginte lista rechizitelor necesare și să compari dacă ai tot necesarul sau trebuie să suplinești lipsele. În acest fel nu va trebui să ghicești ce urmează sau să cumperi în exces.

Cum să pregătești copilul pentru noul an școlar